EtusivuPääruoat, Reseptit, YlämaankarjaMetsäojan grillinyytit

Metsäojan Highland sijaitsee Juupajoella, Pohjois-Pirkanmaalla. Pienellä ylämaankarjatilalla kiinnitetään huomiota eläinten hyvinvointiin. Tilan liha on tuotettu eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla – kaukana tehotuotannon toimintatavoista. Karja syö omavaraisesti tuotettua rehua ja eläimet toimivat samalla maisemahoitajina.

Tilan ylämaankarja saa syntyä ja kasvaa vapaana laitumella valiten omat lepo- ja ruokahetkensä. Vasikat viettävät emon rinnalla seitsemästä yhdeksään kuukautta, imien emon maitoa ravinnokseen. Eläimet kulkevat onnellisen taipaleen elämässään, jonka voi aistia myös lihan maussa.

Lue lisää Metsäojan Highlandista ja sen eläimistä täältä.

Ainesosat

  • Ohutta suikaletta ylämaannaudan sisä-, ulko- tai kulmapaistista Metsäojan Tilalta
  • Mausteita
  • Tuorejuustoa/smetanaa

Nyyttiin alkukesästä:

  • Uusia perunoita
  • Sipulia (punasipulia, ruohosipulia tai kevätsipulia)
  • Minitomaatteja
  • Grillijuustoa
  • Maissia

Nyyttiin loppukesästä:

  • Perunaa
  • Porkkanaa
  • Punajuurta
  • Sieniä
  • Herneitä
  • Sipulia
  • Kesäkurpitsaa

Suosi vaihtoehdoissa erityisesti kotimaisia raaka-aineita

Ohjeet

Pilko käytettävät vihannekset ja juurekset kohtuullisen kokoisiksi paloiksi ja tee kunnonkokoiset keot folion sisään.
Lisää päälle ylämaannaudan ohuiksi suikaleiksi leikattua sisä-, ulko- tai kulmapaistia ja mausta.
Lisää päälle esimerkiksi tuorejuustoa.
Sulje folionyytit hyvin niin, että yhdistävä kohta jää ylös.
Grillaa epäsuoralla lämmöllä niin, että kasvikset pehmenevät, noin 20-30 minuuttia.

 

Resepti on testattu TAMKin restonomiopiskelijoiden toimesta.

Tutustu Metsäojan highlandin tarinaan täältä
Metsäojan Highland, tuottajatarinat