EtusivuReseptitPääruoatPirkanmaan nyhtöpossuburgeri

Kuka voisi vastustaa maukasta ja mehevää hampurilaista? Perinteisesti hampurilaiseen kuuluu itse tehty jauhelihapihvi, pekonia, juustoa, salaattia, tomaattia, suolakurkkua, majoneesia ja ketsuppia. Tällä kertaa rikotaan kuitenkin perinteet ja valmistetaan raikkaan mausteinen nyhtöpossuhampurilainen pirkanmaalaisia raaka-aineita ja satokautta suosien. Suosittelemme tämän burgerin lisukkeeksi lanttutikkuja ja sinihomejuustodippiä!

Mattila Bros. on Ylöjärvellä toimiva, perinteikäs lihanjalostusyritys, joka on perustettu jo 1958. Yritys toimii tällä hetkellä jo viidennessä sukupolvessa. Yrityksellä on laaja valikoima erilaisia lihajalosteita, joihin kuuluvat uunikypsytetyt siivutuotteet possusta, kalkkunasta ja härästä, saunapalvatut possutuotteet sekä perinteikkäät nakit ja makkarat mausteilla tai ilman. Mattilan uusimpia tuotteita ovat nyhtöpossu ja -kalkkuna sekä aivan uudet sirkkatuotteet: sirkka-kasvispihvit, sirkkanakit ja -makkarat. Lihajalosteiden tuotannon lisäksi yrityksen tehtaanmyymälä Palwaamossa tarjoillaan arkisin lounasta. Mattila Bros:n tuotteita on saatavilla tehtaanmyymälä Palwaamosta arkipäivisin. Lisäksi tuotteita löytyy laajasti Tampereen seudun ruokakaupoista.

Poppamies on tamperelainen yritys ja tuotemerkki, jonka valmistuttaa tuotteitaan useissa tuotantopaikoissa ympäri maailman. Poppamiehen valikoimassa on parhaat chili- ja BBQ-mausteet, maustekastikkeet ja marinadit sekä laaja valikoima muita maistuvia maustekastikkeita ja majoneeseja. Maustekastikkeiden lisäksi Poppamiehellä on valikoimassa lempeitä ja tulisia makeisia ja perunalastuja. Tuotteisiin kelpuutetaan vain parhaat raaka-aineet, ja ne valitaan tarkoin. Poppamiehen tuotteita on myynnissä laajasti ympäri Suomea K-ryhmän kaupoissa, Stockmann Herkuissa, Punnitse ja Säästä-myymälöissä sekä maamme suurimmissa Prismoissa.

Pyymäen Leipomo sijaitsee Sastamalan Vammalassa. Yritys on perustettu vuonna 1954, ja tällä hetkellä perheyritys toimii jo kolmannessa sukupolvessa. Leipomo tunnetaan laajasta ja herkullisesta tuoteperheestään. Valikoimassa on tutun turvallisia klassikoita sekä trendikkäitä, uusia makuelämyksiä. Pyymäen leipomotuotteiden maukas maku syntyy perinteitä vaalien, kokemuksella ja ammattitaidolla. Leipomo- ja konditoriatuotteiden lisäksi Pyymäen Leipomon kahviloissa on arkipäivisin tarjolla omassa keittiössä valmistettua herkullista lounasta.

Pyymäen Leipomon tuotteita on saatavilla leipomon tehtaanmyymälästä sekä Pyymäen Konditoriasta Vammalan keskustasta, Pyymäen Oma -kahvilasta Tampereen keskustasta sekä K-Citymarket Nokian ja -Pirkkalan pullapuoti-myyntipisteistä. Lisäksi Pyymäen Leipomon tuotteita on laajasti ruokakauppojen valikoimissa Tampereen seudulla.

Ainesosat (5 annosta)

  • 400g Mattila Bros.:in pulled pork -nyhtöpossua
  • 3 rkl Poppamiehen Smoky Apple BBQ -kastiketta
  • punakaalia
  • porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • jäävuorisalaatin lehtiä
  • Poppamies Dijon-majoneesia
  • Pyymäen Leipomon maalaisciabattaa

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali ja punasipuli. Laita kasvikset kulhoon ja ripottele niille halutessasi hieman suolaa. Huutele ja kuivaa salaatin lehdet. Kuumenna pulled pork pannulla ja mausta Smoky Apple BBQ -kastikkeella. Leikkaa Pyymäen maalaisciabatta viiteen palaan ja halkaise ne. Paahda leivänpalat uunissa tai pannulla lämpimiksi.

Sivele leivän pohjapala majoneesilla ja asettele jäävuorisalaatin lehdet majoneesin päälle. Nosta salaatin päälle noin viidesosa nyhtöpossusta, ja lisää seuraavaksi punakaali-porkkana-punasipuliraaste. Sivele myös leivän kansipalalle majoneesia ja nosta se hampurilaisen kruunuksi. Kokoa kaikki hampurilaiset samoin. Nauti hampurilaiset mahdollisimman nopeasti, jotta ne ovat vielä lämpöisiä. Tarjoa nyhtöpossuhampurilaisten kanssa Messukylän lanttutikkuja ja Ahlmanin sinihomejuustodippiä.