Project Description

EtusivuMateriaalit, Näkökulma, RuokamurrosTarjontakuoppa lähiruoassa

Ruokamurrokseen ja maaseutupolitiikkaan perehtynyt Ahlmanin projektipäällikkö, Antti Luomala kirjoittaa pientuottajien ja lähiruoan dilemmasta. Lue teksti kokonaisuudessaan täältä.

 

Pientuottajien ja lähiruoan kysyntä näyttää kasvavan jatkuvasti

Lähiruoka kiinnostaa. Moni haluaa (ainakin toisinaan) ostaa mahdollisimman lähellä, mielellään pienimuotoisesti ja kestävästi tuotettuja elintarvikkeita ja raaka-aineita, jotka löytävät tiensä marketteihin, toreille ja Rekoihin suoraan tuottajalta ilman välikäsiä. Hinta ei näissä ostoksissa ole tärkeintä.

Vaikuttaa siltä, että suoraan pellolta pöytään -tyyppisen lähiruokamarkkinan kysyntä kasvaa vakaasti jatkossakin. Tuottajien ja jalostajien kannattaakin nyt kehittää tuotteitaan ja palveluitaan vastaamaan tähän kysyntään.

Lähituotteet merkitäänkin marketeissa yhä selkeämmin. Lähiruoan verkkokaupat kasvavat hitaasti mutta varmasti. Lukuisat ravintolat haluavat tarjota asiakkailleen elämyksiä lähialueiden raaka-aineista. Pirkanmaan Osuuskauppa on lähtenyt mukaan Ahlmanin Pientuottajat yhteistyöllä markkinoille -hankkeeseen helpottamaan pientuottajien suoratoimituksia kauppoihinsa. Pirkanmaan Pientuottajatukku PIETU kertoo rakentavansa Suomen parasta lähiruoan toimitusketjua. Eikä REKO-toiminta näytä hiipumisen merkkejä, päinvastoin.

Mutta riittääkö lähiruokaa kaikille?

Lue teksti kokonaisuudessaan täältä.

leipä ja kaksi hillopurkkia