Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Artesaaniruokaan erikoistuminen on yksi mahdollisuus käsityömäisesti elintarvikkeita valmistavalle yritykselle erottua massasta. Elintarvikealan pienten yritysten kilpailutilanne on haastava, kun esim. isomman vähittäiskaupan hyllyssä on 20000 elintarvikenimikettä. Pieni yritys ei voi kilpailla määrällä, tuotannon tehokkuudella, vaan yrityksen pitää erikoistua, tuotteiden pitää olla erilaisia, erottua ”elintarvikepaljoudesta”. Voisiko ArtesaaniruokaSM -kilpailu olla sinun yrityksellesi kimmoke kehittää omia tuotteita sekä saada nostetta ja näkyvyyttä markkinointiin/myyntiin. Vai haluatko muutoin vaan erikoistua/profiloitua Artesaaniruoka -elintarvikkeiden valmistajaksi. Vuonna 2022 on myös mahdollista hakea ”Sertifioitu Artesaaniruoka” -merkkiä.

14.30 Tervetuloa – Artesaaniruoka pienten elintarvikeyritysten kilpailukyvyn vahvistajana
Sanna Lento-Kemppi, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus

15.00-15.30 Margot’s mathantverk – minun matka artesaaniruokayrittäjäksi
Margot Wikström, Margots mathantverk

Margot on toiminut ruoka-artesaanina 10 vuotta ja heti alusta alkaen kokenut, että tämä on minun juttuni. Oppia on haettu Ruotsista Eldrimneristä ja Svenska Syltningssällskapet:sta –käytännössä varmaan Suomen vanhimpia ruoka-artesaaneja. Margot on kilpaillut Ruotsissa, Islannissa, Suomessa – yhteensä 7-8 kertaa. Ruotsista on tullut kaksi kultamitalia ja Suomesta kaikenvärisiä mitaleja. Tuotteet myyvät hyvin, kun laatu on korkea – asiakkaina matkailijat, vapaa-ajan asukkaat, paikalliset kuluttajat, kaupat, ravintolat.

15.30-16.00 Keskustelua – mitä ajatuksia herännyt? Miten tästä eteenpäin?

Webinaari on maksuton.
Ilmoittautuminen 29.11.2021 mennessä täältä (ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkit 30.11.)

Yhteystiedot:
Sanna Lento-Kemppi
p. 040 5447768
[email protected]

Järjestäjä:
Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus /ProAgria Etelä-Suomi ry
Artesaaniruoka pienten elintarvikeyritysten kilpailukyvyn vahvistajana – hanke