Lataa retkiruokaopas tästä

Partiolaisten retkiruokaopas antaa eväät lähteä ulos nauttimaan yhteisistä ruokahetkistä ja opastaa retkeilijää kestäviin valintoihin.

Ahlmanin sekä partiolippukunta Vesilahden Valkohäntien yhteistyössä päivittämän oppaan retkiruokailuvinkit ja reseptit löytyvät jatkossa retkeilijöiden suosimalta Metsähallituksen Luontoon.fi-sivustolta.

Alun perin vuonna 2002 paperisena tuotettu Retkiruokaopas julkaistiin nyt sisällöltään uudistettuna verkkoversiona. Ohjeet on nivottu osaksi retkeilijöiden suosimaa Luontoon.fi-verkkopalvelun Retkeilijän ABC -osiota, josta oppaan voi myös halutessaan tulostaa mukaan kahdessa osassa: retkiruoan yleisohjeet ja retkiruokaohjeita.

Retkiruokaoppaan uudistamisesta vastasi Ahlman ja mukaan suunnitteluun saatiin Suomen Partiolaiset. Agronomi ja kotitalousopettaja Niina Mayer tuotti oppaan sisällöt ja partiolippukunta Vesilahden Valkohännät Jaana Marttilan johdolla osallistui reseptien testaamiseen käytännössä. Oppaan uudistamistyön rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

Oppaassa on reseptejä aikaisempaa runsaammin, noin 30 sivun verran. Lisäksi oppaassa on paljon tietoa retkiruoan suunnittelusta, ateriarytmistä ja energiantarpeesta sekä hygieniasta, juomavedestä, välineistä, jätehuollosta ja luonnonantimien hyödyntämisestä.

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Eeva Ylinen, Ahlman, p. 0400 805 839, eeva.ylinen(at)ahlman.fi

agronomi, kotitalousopettaja Niina Mayer, p. 040 865 7232, mayer.niina(at)gmail.com

Jaana Marttila, partiolippukunta Vesilahden Valkohännät, p. 040 744 0240, marttila(at)hotmail.com

metsäkoordinaattori Jaakko Nippala, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry 040 451 9131, jaakko.nippala(at)partio.fi

lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 040 509 8986, kirsi.viljanen(at)mmm.fi

LÖYDÄ RUOKAA -etusivulle