Pirkanmaan Ruokafoorumi tuo yhteen alan yrittäjät, tutkijat, vaikuttajat ja kansalaistoimijat. Vuonna 2020 käynnistyneen Ruokafoorumin missiona on luoda pitkäkestoinen, avoin ja monipuolinen keskusteluareena, jossa suunnataan maakunnan ruokajärjestelmää kohti kestävyyttä, uudistavuutta ja paikallista elinvoimaisuutta ja jossa erilaiset näkemykset tulevat kuulluksi.
RUOKAFOORUMI
Yrittäjillemaatilayrittäjät, jalostajat ja muut
Pääsevät seuraamaan alan kehitystä, vaikuttamaan ja vahvistamaan verkostojaan
RUOKAFOORUMI
Vaikuttajille ja päättäjilleVAIKUTTAJAT JA PÄÄTTÄJÄT
Pääsevät vaikuttamaan alan kehittämiseen ja saavat ajantasaista tietoa ruokasektorista omaan työhönsä
RUOKAFOORUMI
Kehittäjille ja tutkijoilleTUTKIJAT, OPPILAITOKSET JA KEHITTÄJÄT
Saavat hankkeisiinsa verkostoja ja kontakteja ja pääsevät osalliseksi alueelliseen työhön
RUOKAFOORUMI
Kansalaistoimijoilleyhdistykset ja kansalaisaktiivit
Saavat äänensä kuuluviin, vahvistavat verkostojaan ja pääsevät osalliseksi maakunnalliseen kehittämistyöhön
Ruokafoorumin käynnistystilaisuudessa 21.10.2020 Ahlmanilla esiteltiin Pirkanmaan ruokajärjestelmän tilannekuvaa ja kuultiin näkemyksiä ruokatalouden tulevaisuudesta.
Ville Lähde BIOS-tutkimusyksiköstä avasi ruokamurroksen globaalia kuvaa. Maatalousvaikuttaja, Ahlmanin väistyvä toimitusjohtaja Timo Jaakkola esitti tiukat madonluvut ja kehittämiskohteet maataloudelle. Maatilayrittäjät Niina Mayer ja Henri Murto esittelivät uudenlaisia tapoja menestyä ruoantuotannossa ilman pääomariskejä kasvattavaan automaatioon ja kasvuun nojaamista.
Paneelikeskustelussa oli mukana lisäksi Pirkanmaan Liiton innovaatiojohtaja Päivi Myllykangas, MTK-Pirkanmaan Visa Merikoski ja tietokirjailija Juha Kuisma.