Pirkanmaan Ruokafoorumi tuo yhteen alan yrittäjät, tutkijat, vaikuttajat ja kansalaistoimijat. Vuonna 2020 käynnistyneen Ruokafoorumin missiona on luoda pitkäkestoinen, avoin ja monipuolinen keskusteluareena, jossa suunnataan maakunnan ruokajärjestelmää kohti kestävyyttä, uudistavuutta ja paikallista elinvoimaisuutta ja jossa erilaiset näkemykset tulevat kuulluksi.

RUOKAFOORUMI

Yrittäjille

maatilayrittäjät, jalostajat ja muut

Pääsevät seuraamaan alan kehitystä, vaikuttamaan ja vahvistamaan  verkostojaan

RUOKAFOORUMI

Vaikuttajille ja päättäjille

VAIKUTTAJAT JA PÄÄTTÄJÄT

Pääsevät vaikuttamaan alan kehittämiseen ja saavat ajantasaista tietoa ruokasektorista omaan työhönsä

RUOKAFOORUMI

Kehittäjille ja tutkijoille

TUTKIJAT, OPPILAITOKSET JA KEHITTÄJÄT

Saavat hankkeisiinsa verkostoja ja kontakteja ja pääsevät osalliseksi alueelliseen työhön

RUOKAFOORUMI

Kansalaistoimijoille

yhdistykset ja kansalaisaktiivit

Saavat äänensä kuuluviin, vahvistavat verkostojaan ja pääsevät osalliseksi maakunnalliseen kehittämistyöhön

TILAA RUOKAFOORUMIN JA RUOKASEKTORIN HANKKEIDEN UUTISKIRJE

Ruokafoorumin käynnistystilaisuudessa 21.10.2020 Ahlmanilla esiteltiin Pirkanmaan ruokajärjestelmän tilannekuvaa ja kuultiin näkemyksiä ruokatalouden tulevaisuudesta.

Ville Lähde BIOS-tutkimusyksiköstä avasi ruokamurroksen globaalia kuvaa. Maatalousvaikuttaja, Ahlmanin väistyvä toimitusjohtaja Timo Jaakkola esitti tiukat madonluvut ja kehittämiskohteet maataloudelle. Maatilayrittäjät Niina Mayer ja Henri Murto esittelivät uudenlaisia tapoja menestyä ruoantuotannossa ilman pääomariskejä kasvattavaan automaatioon ja kasvuun nojaamista.

Paneelikeskustelussa oli mukana lisäksi Pirkanmaan Liiton innovaatiojohtaja Päivi Myllykangas, MTK-Pirkanmaan Visa Merikoski ja tietokirjailija Juha Kuisma.

Tule mukaan tai lähetä terveisiä