Ladataan Tapahtumat

Tervetuloa mukaan Luonnonyrteistä lautaselle -hankkeen opintomatkalle Keski-Suomeen 20.9.

Opintomatkalla tutustumiskohteina:

Crenoco Green / Nordic for You Saarijärvellä. Yritys on luomutila ja tehnyt pitkään luonnonyrttitoimintaa. He keräävät ja viljelevät itse, ovat kehittäneet mielenkiintoisia luonnonyrttituotteita tuotteita ja tuotteistaneet ne. Myyvät tuotteitaan verkkokaupassa ja ovat myös kauppojen hyllyllä. Pääsemme tutustumaan heidän kasvatusalueilleen ja kuulemme luonnonyrttien tuotteistamisprosesseista. Ja tietysti saamme maistella heidän tuotteitaan.

Tilalla on ostosmahdollisuus. Valikoimaan voi tutustua ennakkoon yrityksen verkkosivuilla . Jos haluat joitain tuotteita (esim. retkieväitä) vaikka enemmänkin, niin siitä voi ilmoittaa yrittäjälle etukäteen, hän tekee meille tuoreet erät. Saat tuotteet sitten mukaan käynnin yhteydessä.

Laukaan Tupaswilla Perinnekylä hyödyntää luonnontuotteista turvetta ja muita luonnontuotteita mm. lankojen värjäyksessä. Pääsemme näkemään perinnekylän toiminnan ja kuulemme tuotteiden tuotteistamisesta. Tupaswillassa nautimme keittolounaan (omakustanne).

Nukula Toivakassa tarjoaa ekologisia hyvinvointi- ja majoituspalveluja. Tilalla on yrttiviljelyä ja he käyttävät luonnonyrttejä monipuolisesti tilan tarjoamissa palveluissa. Tilan emännän mukana pääsemme tutustumaan tilaan ja sen toimintaa.

Tutustumiskohteissa olemme osaksi ulkona ja käymme viljelypelloilla, joten varaa mukaan vaatteet ja jalkineet sen mukaan.

Matkan aikataulu

klo 7.30 lähtö Ruovesi (meitä kuljettaa Bussi Manninen)

klo 9.30 Nordic for You, Saarijärvi (aamukahvit)

klo 12.30 Tupaswilla, Laukaa (lounas)

klo 15 Nukula Toivakassa (iltapäiväkahvit)

klo 17 lähdemme kotia kohti

klo 19 Ruovesi

Matkan hinta 55 € + 20 € lounas

Ilmoittaudu mukaan täältä 12.9. mennessä.

Lisätietoja:
Outi Penttilä, projektipäällikkö
[email protected]
puh. 040 7198 959

Luonnonyrteistä lautaselle -hankkeen tavoitteena on lisätä luonnonyrttialan tunnettuutta ja käyttömahdollisuuksia elintarvike-, ruoka- ja matkailualan keskuudessa PoKo ryn toimialueella. Luonnonyrttien nostamisella osaksi yrittäjien toimintaa voidaan samalla työllistää alueen muita yrittäjiä; poimijoita, luontoyrittäjiä, elintarvikeyrittäjiä. Hankkeessa edistetään toimijoiden yhteistyötä luonnonyrttitoiminnassa.