Ladataan Tapahtumat

Maailman ensimmäinen kansainvälinen villivihannestapahtuma Horta2020 järjestetään Hollolan Messilässä 22.-23.5.2020. Kaksipäiväinen tapahtuma on ainutlaatuinen maailmassa ja se tullaan jatkossa järjestämään joka toinen vuosi. Hollolan Horta2020 -tapahtuma tarjoaa forumin villivihannestuotteiden ja -palveluiden kehittäjille, myyjille, ostajille ja yksityisille harrastajille. Villiyrttiala on voimakkaassa kasvussa ja sen uskotaan auttavan luomu- ja metsätilojen kannattavuutta ja pitämään syrjäseutuja asuttuna.

Tapahtuman pääkoordinaattorina toimii Suomen johtavan villivihannessivuston hortoilu.fi toinen perustaja, yritysvalmentaja ja villiyrttikouluttaja Jouko Kivimetsä, joka on myös idean isä. Tapahtuman hakuprosessissa Päijät-Hämeeseen ovat auttaneet Hollolan kunta, Lahden seutu – Lahti Region Oy sekä Messilä Maailma Oy.

– Hollola oli tapahtumalle juuri oikea valinta. Hollolan sijainti on mitä parhain Järvi-Suomen helmenä ja silti lähellä Helsinki-Vantaan kansainvälistä lentoasemaa, josta Hollolaan on hyvät liikenneyhteydet. Majoituskapasiteettia on Messilän lisäksi lähialueella poikkeuksellisen paljon alueeksi, jossa on niin paljon kaunista luontoa, sanoo Jouko Kivimetsä. Pohjavesialueena Salpausselän harjut tarjoavat ainutlaatuisen puhtaan ympäristön, jollaista Suomessa ei toisaalla löydy.