Ladataan Tapahtumat

Yleisöluentosarjan kolmantena iltana paneudumme palkokasveihin osana suomalaisia ruokavalioita. Miten palkokasvien lisääminen vaikuttaa yksilö- ja väestötasolla ruokavalion laatuun ja ravintoaineiden saantiin? Ruokavalioita pyritään meillä ja maailmalla muuttamaan terveellisemmiksi ja vähemmän ympäristöä kuormittaviksi. Millainen ruokavalio olisi ympäristölle ystävällisempi, terveellinen ja myös kulttuurisesti hyväksyttävä suomalaisille? Millainen rooli olisi palkokasveilla ja muilla kasviproteiinien lähteillä tällaisessa ruokavaliossa?

Palkokasviruokavalioista ovat keskustelemassa apulaisprofessori, Leg4Life-hankkeen johtaja Anne-Maria Pajari, ravitsemusepidemiologian erikoistutkija Niina Kaartinen ja kansantaloustieteen yliopistonlehtori Chiara Lombardini. Illan puheenjohtajana toimii Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen.

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Ohjelma:
17:00 Tilaisuuden avaus
Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
17:10 Papuja pöytään lihan sijaan – mitä tapahtuu työikäisten miesten ruokavalion laadulle kuuden viikon intervention aikana?
Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto
17:35 Punaisen lihan osittainen korvaaminen palkokasveilla – ravitsemukselliset hyödyt ja haasteet aikuisväestössä
Niina Kaartinen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
18:00 Jokaiselle sopivasti papua: Räätälöityjä ruokavaliomuutosskenaarioita suomalaisilla aikuisilla
Chiara Lombardini, Helsingin yliopisto
18:25 Keskustelu
19:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestää Leg4Life -hanke.

Lisätietoja:
Marjukka Lamminen
marjukka.lamminen(a)helsinki.fi