Parempaa papua pöytään kotimaasta -webinaari
13.4.2021 @ 12:30 - 15:00
Päivitettyä tietoa palkokasvien viljelystä, elintarvikekäytöstä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista.
Tervetuloa kevään toiseen palkokasvi–webinaariin kuulemaan sadon markkinointiin ja käyttöön vaikuttavista tekijöistä ja mahdollisuuksista sekä vinkkejä viljelyn onnistumiseen.
Webinaarin ohjelma
12:30 | Tervetuloa Heikki Jalli, Luonnonvarakeskus |
|
12:35 | Pavun matka pellolta pöytään: ostajan näkemys vauhdittavista ja hidastavista tekijöistä Jukka Kajan, Verso Food |
|
13:00 | Kokemuksia palkokasvien viljelystä, jalostuksesta ja markkinoinnista – mikä auttaisi palkokasvimarkkinaa eteenpäin? Harri Laine, Papuset ja Jyväset, Arolan tila |
|
13:25 | Miten saada palkokasvituotteisiin vähemmän haitta-aineita? Susanna Kariluoto, Helsingin yliopisto |
|
13:40 | Ekstruusio palkokasvituotteiden rakentaistajana Kirsi Jouppila, Helsingin yliopisto |
|
14:00 | Vähentääkö palkokasvien viljely maaperän kasvihuonekaasupäästöjä? Asko Simojoki, Helsingin yliopisto |
|
14:25 | Härkäpavun viljelykokemukset, poudanarkuus ja sen hallinta Juha-Pekka Aikola, Vihreä Härkä, Yli-Pihaperän tila |
|
14:45 | Päivän yhteenveto Heikki Jalli, Luonnonvarakeskus |
Ilmoittautuminen
Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 12.4.2021 tästä linkistä. Ilmoittautuneille lähetetään Microsoft Teams -linkki tilaisuuteen. Webinaari nauhoitetaan ja tallenne lisätään tilaisuuden jälkeen järjestävien hankkeiden www-sivuille.
Lisätietoja:
Marja Kujala, puh. 029 53 26280, [email protected]
Marjukka Lamminen, puh. 029 41 58563 [email protected]
Seminaarin järjestävät yhteistyössä:
Herneen, härkäpavun ja makealupiinin tuotanto ja uudet korjuumenetelmät (HUKKA)-hanke, Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life)-hanke, Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -koordinaatiohanke (VILLE), Tietolinkki-hanke ja ja Ground for Growth -palkokasviverkosto osana Legumes Translated hanketta.