Ladataan Tapahtumat

Arvoisa Pirkanmaan ruoka-alan yrittäjä, tutkija, kehittäjä, vaikuttaja tai kansalaistoimija,

tervetuloa mukaan Pirkanmaan Ruokafoorumiin ja järjestämäämme työpajatilaisuuteen rakentamaan maakuntaan entistä vahvempaa ja vaikuttavampaa yhteistyötä ruoka-alan kehittämiseksi.

ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN TÄÄLTÄ

Parasta Pirkanmaalta -hankkeen avulla kootaan Pirkanmaalle Ruokafoorumi, joka tuo yhteen alan yrittäjät, tutkijat, kehittäjät, vaikuttajat ja kansalaistoimijat Pirkanmaan alueella. Pitkäjänteisellä, avoimella ja monipuolisella keskustelufoorumilla ja jatkuvalla vuoropuhelulla pyritään vahvistamaan maakunnallista yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja suuntaamaan ruokajärjestelmää kohti kestävyyttä, uudistavuutta ja paikallista elinvoimaisuutta.

Pirkanmaan Ruokafoorumia rakennetaan olemassa olevien verkostojen ja työn varaan. Työ lähti vauhtiin jo Ruokafoorumin käynnistystilaisuudessa 21.10.2020 Ahlmanilla ja Ruokafoorumin tavoitteita ja toiminta-ajatusta työstetään alkuun 19.5.2021 ruoka-alan kehittämistoimijoille suunnatussa työpajassa. Työ jatkuu vuoden 2021 aikana useammassa vaiheessa.

Perjantaina 11.6.2021 klo 8.30-12.00 kootaan laajasti Pirkanmaan alueen ruoka-alan toimijoita yhteen kuulemaan ajankohtaisia alustuksia, keskustelemaan Pirkanmaan Ruokafoorumin tavoitteista ja rakentamaan työpajassa Pirkanmaalle entistä vahvempaa ja vaikuttavampaa yhteistyötä ruoka-alan kehittämiseksi. Työpajan kutsu on avoin ja mukaan toivotaan ruoka-alan yrittäjiä, tutkijoita, vaikuttajia ja kansalaistoimijoita Pirkanmaan alueelta. Tavoitteena on täsmentää Pirkanmaan ruokafoorumin toiminnan sisältöjä ja muotoja. Työpajatyöskentelyssä Parasta Pirkanmaalta -hankkeen tukena on MDI Public Oy, joka vastaa myös tilaisuuden fasilitoinnista.

Ilmoittaudu mukaan 8.6.2021 mennessä alla olevan linkin kautta ja varaa päivämäärä jo kalenteriisi.

ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN TÄÄLTÄ

 

OHJELMA 11.6.2021

8.30 Virtuaalikahvit ja yhteyksien testaus

8.45 Avaussanat, Ahlman: Mikä on Pirkanmaan ruokafoorumi?

9.00 Puheenvuoroja ja näkökulmia Ruokafoorumin tavoitteisiin ja toimintaan:

Jere Talvitie, Pirkanmaan ELY-keskus: Alueellinen maaseudun kehittämissuunnitelma ja Ruokafoorumi.

Päivi Myllykangas, Pirkanmaan Liitto: Maakuntaohjelma, kehittämisverkostot ja Ruokafoorumi.

Leena Pölkki, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio: Miten Keski-Suomessa on rakennettu vaikuttavaa yhteistyötä?

9.45 Yhteinen keskustelu ja kommentointi

9.55 Ruokafoorumi verkostotyönä – johdatus ja ohjeistus työskentelyyn
         Valtteri Laasonen ja Henrika Ruokonen, MDI

10.00 TYÖSKENTELYOSUUS I: Pirkanmaan Ruokafoorumin tavoitteet ja rooli
          Pirkanmaan Ruokafoorumin ydintehtävät/mihin foorumin toiminnassa tulisi keskittyä/millaista foorumia ollaan rakentamassa?

10.30 Jaloittelutauko työskentelyn lomassa

10.45 TYÖSKENTELYOSUUS II: Ruokafoorumin toiminnan muodot ja sisällöt
         Pienryhmissä keskustelu Pirkanmaan Ruokafoorumin toiminnan sisällöistä ja muodoista ydintehtäviin liittyen

11.30 Yhteenveto

12.00 Tilaisuus päättyy