Ladataan Tapahtumat

Syötävän metsäpuutarhan perustaminen, hoito ja loppukesän puutarhatyöt. Sadonkorjuu ja siementen keruu. Jatkamme metsäpuutarhan perustamista.

Tule mukaan saamaan ideoita ja vinkkejä miten metsäpuutarhaa kannattaa hoitaa loppukesästä ja syksyllä. Samalla korjaamme puutarhan yrtti- ja maustesatoa sekä annamme siementen keruuohjeita ja kompostointivinkkejä.

Kurssilla pääset samalla tutustumaan Frantsilan Luomuyrttitilaan ja sen vanhoihin perinnepuutarhoihin, yrttiviljelmiin ja Jatulintarha metsäpuropolkuun. Näissä oppaana toimivat tilan perustajat agronomit Virpi ja James Cormier.

Syötävät metsäpuutarhat ovat monikerroksisia kotipuutarhoja, joiden lajisto koostuu hyötykasveista kuten hedelmä- ja pähkinäpuista, marjakasveista sekä monivuotisista vihanneskasveista ja yrteistä. Näiden lisäksi kasvatetaan ravinteita kerryttäviä ja maata parantavia kasveja sekä suositaan pölyttäjiä sekä muita hyödyllisiä hyönteisiä houkuttelevia kasvilajeja. Metsäpuutarha on eheä ekosysteemi, joka ottaa mallia luonnosta. Se vaatii vain vähän ihmisen hoitoa ja tulee säilymään tuottavana pitkälle tulevaisuuteen. Kuten luonnon metsässä, metsäpuutarhassa maanpinta on aina katettuna eikä viljely vaadi mitään maan kääntämistä puutarhan alkuvaiheen jälkeen.

Kouluttaja
Juha Ujula, hortonomi ja permakulttuuri-asiantuntija. Hän on syventynyt aiheeseen jo yli kymmenen vuoden ajan – myös Englannissa ja Irlannissa. Hän on Suomessa alan johtavia asiantuntijoita.

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Osoite
Kyröspohjantie 320, 39100 Hämeenkyrö

Koulutusmaksu ja ilmoittautuminen
Koulutusmaksu: 252€ / hlö
Hinta sisältää materiaalin sekä ruokailut (1x päivällinen, 2x lounas, 2x iltapäivänkahvi ja –yrttitee).

Mahdollisuus myös majoittumiseen, jonka hinta on 80€ / yö sisältäen majoituksen omin liinavaattein 4–5 hengen ryhmähuoneissa (liinavaatevuokra 25€), aamiaisen, päivällisen ja yrttisaunan. Lisämaksusta 1- ja 2-hengen huoneita. Varaa majoitus Frantsilan Hyvän Olon keskuksesta alla olevasta linkistä ja kerro samalla myös mahdollisista erikoisruokavalioista.
Majoitukseen ja ruokailuihin liittyviin tiedusteluihin vastaa Aija Lento: [email protected] / 040 591 8742.

Lisätietoja:
[email protected]
03 343 5500

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu tämän linkin kautta,
11.7.2021 mennessä.