Ladataan Tapahtumat

ProAgria Etelä-Suomi pilotoi S-ryhmän kotimaista ruokasektoria vaudittavissa teoissa. Joulu-tammikuussa käynnistyvät tuottajien tulevaisuusvalmennukset liiketoiminnan kehittämiseen ja ilmastoyrittäjyyteen.

Valmennukseen osallistuneella yrittäjällä on pilotin päätyttyä asiantuntijoidemme kanssa sparrattu liiketoimintasuunnitelma, jossa on tarkoin puntaroitu myös kuluttajamarkkinoiden mahdollisuudet ja tunnistettu keinot, joilla omalle osaamiselle ja tuotannolle saadaa lisää arvoa.

Valitse kiinnostavin polku

Tarjoamme kehittymisellesi kolme valmennuspolkua: Yrittäjäosaaminen, Megatrendit ja kuluttajatieto sekä Ilmastoyrittäjyys. Voit myös mahdollisuuksiesi mukaan osallistua jonkin toiseen polun valmennusmoduleihin.

1. Yrittäjäosaamisen kasvattamisen polku

Yrittäjäosaamispolussa keskitytään yrityskokonaisuuden selkeyttämiseen, strategian kirkastamiseen, yrittäjäominaisuuksien sparraukseen ja oman yrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Lisäksi yrittäjä saa mukaansa kummin, jonka kanssa sprarrata tehtyjen suunnitelmien käytäntöön vientiä. Valmennuksessa panostamme erityisesti innostukseen ja pienryhmissä tekemiseen. Kouluttajina mm. ProAgrian Strategia+ -konsultit. Katso tarkempi kuvaus

2. Megatrendit ja kuluttajatieto

Haluatko olla tulevaisuuden maatila- / ruokayrittäjä suomalaisessa ruokaketjussa?

Katso tarkempi kuvaus tästä

3. Ilmastoyrittäjyys

Ilmastonmuutoksen hillintää maatiloilla tukevat monet jo olemassa olevat kestävän maataloustuotannon toimet, mutta tiloilla tarvitaan myös uusia ilmastoratkaisuja, jotta

  • päästään kasvattamaan peltojen hiilinieluja ja
  • saamaan todennettuja, mitattuja tuloksia hiilipäästöistä ja hiilen sidonnasta.

Nämä mahdollistavat kompensaatiopalveluiden kehittämisen ja uudenlaisen ilmastoyrittäjyyden käynnistämisen. Lisäksi uusiutuvan energian tuotanto ja maatalouden sivuvirtojen hyödyntäminen siinä sekä maatilayritysten ympäristövastuullisuuden ja resurssitehokkuuden kehittäminen ovat keskeisiä tulevaisuusvalmennusten teemoja.

Katso tarkempi ilmastoyrittäjyyden polun kuvaus tästä.