Oma maakunta tuottaa enemmän kuin arvaatkaan

Ruokatarinoita Pirkanmaalta -videoissa ja -podcasteissa tapaat pirkanmaalaisia tuottajia heidän arjessaan ja kuulet heidän yrityksensä historiasta.

Lue tuottajatarinoita täältä.

Heikin Leipä

Kangasalan Saarikylien idyllisessä maalaismiljöössä sijaitsee Haaviston luomutila ja leipomo Heikin Leipä. Leipomon päätuotteena on herkullinen ruisleipä.

Kuuntele tästä

Henkireikä

Majatalo Henkireikä on vuonna 1990 perustettu luomumarjojen viljelyyn, luomuhunajan tuotantoon ja majoitustoimintaan erikoistunut tilakeskus Juupajoella, Pohjois-Pirkanmaalla.

Kuuntele tästä

Herkkujuustola

Sastamalan Häijäässä sijaitsevassa Herkkujuustolassa valmistetaan korkealaatuisia, palkittuja juustoja ja maitotuotteita käsityönä, sveitsiläisiä juustonvalmistusperinteitä kunnioittaen.

Kuuntele tästä

Jaskaran tila

Hämeenkyrössä sijaitseva Jaskaran tila on karjatila, jonka päätuotantosuuntana on maidontuotanto. Lehmien lisäksi tilalla asustaa pieni määrä suomen- ja ahvenanmaanlampaita sekä muutama kana.

Kuuntele tästä

Jonkka Highland

Jonkka Highland on Akaan Kylmäkoskella sijaitseva ylämaankarjatila, jossa on vuodesta 2011 asti kasvanut luomuna pitkäsarvisia ja pitkäkarvaisia ”haikkuja” – eli ylämaankarjaa.

Kuuntele tästä

Kauraston Pakari

Kauraston Pakari on Sastamalan Kiikoisissa sijaitseva gluteeniton leipomo, jossa valmistetaan käsityönä kotoisan maukkaita leivonnaisia.

Kuuntele tästä

Kotileipomo K. Jokiranta

Kotileipomo K. Jokiranta on Sastamalan Myllymaassa sijaitseva leipomo, joka tekee tilausleivontaa niin yksityisasiakkaille kuin ravintoloille, pitopalvelua ja tarjoaa asiakkailleen aitoja makuja ja taidokasta leivontaa

Kuuntele tästä

Maatila Tahlo

Maatila Tahlo on luomukotieläintila Ylöjärven Mutalassa. Tilalla kasvatetaan ympäri vuoden ulkona vapaana elävää ylämaankarjaa suurella sydämellä.

Kuuntele tästä

Mantereen tila

Mantereen tila on luomuylämaankarjatila Lempäälässä. Tilaa johdetaan Holistic Managementin eli kokonaisvaltaisen tilanpidon periaattein.

Kuuntele tästä

Marittan Kasvitarha

Marittan Kasvitarha sijaitsee Ruoveden kunnassa ja tilalla viljellään vihanneksia ja kasviksia kasvihuoneessa ja avomaalla.

Kuuntele tästä

Metsäojan Highland

Metsäojan Highland on Juupajoella sijaitseva ylämaankarjatila, jonka toimintaa ohjaa halu edistää puhtaan suomalaisen ruuan tunnettavuutta ja sen tuottamista.

Kuuntele tästä

Metsärannan Liha

Metsärannan tilalla Punkalaitumella sijaitsee Metsärannan Liha, joka keskittyy lihanjalostuksessaan oman tilan possuihin sekä lähimetsien valkohäntäpeuroihin.

Kuuntele tästä

Paijan Tilateurastamo

Paijan Tilateurastamo kasvattaa pihattopossua. Tämän perheyrityksen toimintaa ohjaa vahva ideologia vastuullisesta lihantuotannosta, kotimaisuudesta ja eläinten hyvinvoinnista.

Kuuntele tästä

Pajuparvi Helena Tiililä

Pajuparvi Helena Tiililän pääasiallinen viljelykasvi on viiniköynnös, joita tilalta löytyy noin 50 eri lajiketta. Rypäleistä yritys tuottaa muun muassa mehua, hyytelöä, siirappia sekä marmeladia.

Kuuntele tästä

Penttilän tila

Penttilän tila Aitoossa on keskittynyt perunatuotteiden valmistukseen. Yrityksen tunnetuimpia tuotteita ovat maukkaat perunarieskat.

Kuuntele tästä

Rönnvikin Muru

Rönnvikin viinitila ja Rönnvikin Muru Pälkäneellä tarjoavat vierailijoilleen monenlaisia makuja ja elämyksiä. Maalaisbistroon on katettu lähiraaka-aineista valmistettua rouheaa ja maistuvaa ruokaa tilan omien palkittujen juomien kera.

Kuuntele tästä

Teiskon Viini

Teiskon Viini on perheyritys, jossa valmistetaan viinejä käsityönä kotimaisista marjoista yli 20 vuoden kokemuksella. Teiskon viineissä maistuvat luonnolliset aidot maut.

Kuuntele tästä

Lisää tarinoita täältä

Tilaa uutiskirje

uutiskirje

Tutustu lähiruokaresepteihin

Reseptit

Ruokaa suoraan tuottajilta

REKO

Etsi tuottajia / lähiruokaa

aitojamakuja.fi

Tutustu pirkanmaalaisiin tuottajiin

tuottajatarinat

Seuraa somessa