EtusivuJulkaisu, Materiaalit, TutkimusElintarvikkeiden kulutus Suomessa 2018

Mitä suomalaiset oikein syövät?

Pellervon taloustutkimuksen (PTT) raportissa kuvataan Suomessa tapahtuneita muutoksia elintarvikkeiden kulutuksessa. Lisääntynyt tieto ja kuluttajien kiinnostus ruoan terveellisyyttä, elintarvikkeiden turvallisuutta, laatua ja ravintoarvoa kohtaan ohjaavat kulutusta kohti yksilöllisempää, itselle sopivaa ruokavaliota.

Arvot muuttuvat, mutta ruoan helppous ja halpuus ovat yhä tärkeimpiä

Erikoisruokavalion noudattaminen on nykyään aiempaa yleisempää. Pitkällä aikavälillä kulutustottumusten katsotaan muuttuneen terveellisemmiksi. Erot ikäryhmien välillä ruuan kulutuksessa ovat kasvaneet ja esimerkiksi ikäryhmien ääripäiden kulutus voi erota huomattavasti. Myös elintarviketuotannon laajemmat vaikutukset eläimiin ja ympäristöön kiinnostavat kuluttajia.

Raportin ovat laatineet Johannes Piipponen, Suvi Rinta-Kiikka ja Kyösti Arovuori.

LUE RAPORTTI TÄÄLTÄ

Kuuntele Elämää Maasta podcastin jakso, jossa Timo Jaakkola, Hannu Saarijärvi ja Antti Luomala keskustelevat ruokaan liittyvistä arvoista keväällä 2021.

lakkahillopurkki pöydällä