EtusivuPääruoat, Reseptit, YlämaankarjaMaukas Highlandpata

Tämä murea ja maukas ylämaankarjan lihapata valmistuu uunissa sillä aikaa, kun teet muita töitä, ja siitä varmasti riittää useammalle päivälle.

Ylämaankarjan liha on arvostettua, ekologista ja eettisestä – eläimet saavat elää lajityypillistä elämää laumassa koko ikänsä. Ylämaankarjan paistia voit ostaa useilta pirkanmaalaisilta tiloilta suoraan ympäri vuoden. Lisätietoa ylämaankarjasta ja tilojen yhteistiedot löytyvät mm. Laitumelta lautaselle -sivustolta.

Ainesosat

  • Highlandkarjan ulko-, kulma-, paahto-, sisä- tai pyöröpaistia
  • Margariinia paistamiseen
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voimakasta lihalientä (esim. Knorr annosfondi rich beef)
  • Hunajaa
  • Soijakastiketta
  • Tummaa balsamicoa
  • Valkosipulin kynsiä pienittynä
  • Sipulia
  • Porkkanaa
  • Ranskankermaa

Ohjeet

Leikkaa paisti kuutioiksi ja ruskista pienissä erissä rasvassa, suolaa ja pippuroi.
Laita ruskistetut lihat kannelliseen ja uunin kestävään pataan. Lisää lihalientä niin, että lihat peittyvät ja mausta hunajalla, soijakastikkeella ja balsamicolla.
Lisää vielä valkosipulit ja maista lientä, jonka pitää olla mausteista.
Laita pata hautumaan 3–4 tunniksi uuniin miedolla lämmöllä, 100 astetta.

Lisää pataan lohkotut sipulit ja viipaloidut porkkanat. Jatka padan hauduttamista vielä 2 tuntia.

Lisää valmiiseen pataan ranskankermaa, maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Tarjoa pata keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai pastan kanssa, maistuu kaiken ikäisille!

Resepti on testattu TAMKin restonomiopiskelijoiden toimesta.