EtusivuPääruoat, Reseptit, YlämaankarjaLanttusupikkaat Järvensivu Highlandin jauhelihasta
Jörvensivu Highland, lanttusupikas

20 annosta, á n. 55 g. Valmistusaika noin tunti.

Järvensivu Highlandilla kasvatetaan ylämaankarjaa, joka saa kasvaa ulkona ympäri vuoden. Tila sijaitsee Seitsemisen kansallispuiston kupeessa, Ikaalisten Sisätössä. Eläimet kasvatetaan luonnonmukaisuutta kunnioittaen ja jokaista eläintä kohdellaan yksilöllisesti, lempeästi ja rauhallisesti.

Eläimet elävät pelto- ja metsälaitumilla saaden hyvän ja lajinomaisen elämän. Eläimet ruokitaan itsetuotetulla nurmirehulla.

Ainekset

Jauheliha

  • 250g Järvensivu Highland naudan maksaa
  • 550g Järvensivu Highland jauhelihaa
  • 145g keltasipuli
  • 25g suola
  • 7g mustapippuri
  • 2g valkopippuri

Lanttusose

  • 700g keitettyä lanttua
  • 1 tl suolaa

Kuoritaikina 

  • 1 1/2dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • ¾ tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja

Pienet supikkaat
15g jauhelihaa
10g kypsä lanttu
30g taikina

Järvensivu Highland, lanttusupikas

Ohjeet

Kuori ja kuutioi lantut pieniksi kuutioiksi. Pane lanttukuutiot kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät. Keitä lantut pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut. Sekoita lanttusoseen joukkoon suola ja mausteet.

Sillä aikaa, kun lantut kypsyvät, valmista Järvensivu Highland -jauhelihaseos.
Paista ensin jauhelihaa ja kypsennyksen loppuvaiheessa lisää joukkoon jauhettu maksa. Nosta jauheliha-maksaseos kattilaan jäähtymään ja sekoita joukkoon hienonnettu keltasipuli ja mausteet.

Valmista kuoritaikina. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi. Ripottele pöydälle ruis- ja vehnäjauhoseosta ja kaada taikina jauhojen päälle. Kauli taikinasta noin puolen senttimetrin paksuinen levy. Irrota taikinasta muotin avulla pyöreitä taikinakuoria. Nosta lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan ja laita lanttusoseen päälle jauhelihaseosta, ja taita toinen puoli päälle kanneksi. Nipistele reunat yhteen sormin tai haarukalla.

Nosta valmiit supikkaat uunipellille. Paista 250 – asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä. Voitele voisulalla. Supikkaat voi myös friteerata öljyssä 180-asteessa.

Tutustu Järvensivu Highlandin tarinaan täältä