EtusivuPääruoat, Reseptit, YlämaankarjaHonkaniemen maistuva maksakebab
ylämaankarja, kebab

Honkaniemen tilan ylämaankarja asuu Pinsiössä maaseudun rauhassa viettäen mukavaa elämää lajitovereidensa kanssa. Vapaa laiduntaminen antaa hyvät lähtökohdat tuottaa maukkaalle lihalle. Ensimmäiset emolehmät saapuivat tilalle vuonna 2014 hoitamaan maisemia ja perinnebiotooppeja.

Ylämaankarja eli Highland cattle on skotlantilainen alkuperäisrotu, jota käytetään emolehmätuotantoon ja lihakarjankasvatukseen. Rotu sopeutuu hyvin Suomen sääoloihin, ja ne laiduntavatkin ulkona ympäri vuoden.

Ainesosat & ohjeet

Maksa

  • 800g Ylämaankarjan maksaa Honkaniemen tilalta
  • 2 tl Suolaa
  • 3 tl Kuminaa (jauhettuna)
  • 2 tl Cayennepippurijauhetta
  • 1 tl Savupaprikajauhetta
  • 2 dl Ruokaöljyä

Pilko kalvoton maksa noin 3×3 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Valmista marinadi ja laita minigrip-pussiin.
Lisää maksakuutiot ja sekoittele marinadissa. Anna maustua min. 2 h, mielellään yön yli.

Tomaatti-sipuli-salaatti

  • 150 g kirsikkatomaattia
  • 100 g punasipulia
  • 1 dl viinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Valmista ensin 1,2,3 -liemi: kiehauta sokeri, etikka ja vesi.
Leikkaa punasipuli suikaleiksi, kaada liemi päälle.
Anna marinoitua, voit tehdä vaikka edellisenä päivänä.
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sekoita valutetun punasipulin kanssa.

Lisäksi tarvitset ranskalaisia vaaleita sämpylöitä, rucolaa, turkkilaista jogurttia ja varrastikkuja.

Grillaa maksakuutiot vartaissa, mielellään hiiligrillissä (onnistuu paistinpannullakin). Avaa sämpylä ja laita väliin rucolaa, kuumat maksapalat, tomaatti- sipuli-salaattia sekä jogurttiraitoja.

Tykkäsitkö ja haluaisit kokeilla muita ylämaankarjan lihatuotteita?
Tutustu Honkaniemen tilaan ja sen tilamyymälään täältä ja käy paikan päällä!

Tutustu ylämaankarjaan Suomen Highland Cattle Clubin sivuilta.

 

Resepti on testattu TAMKin restonomiopiskelijoiden toimesta.

ylämaankarja, kebab