EtusivuReseptitJälkiruoatMustikkaposset ja Pesosen Mehiläistarhan hunajaa

Itsenäisyyspäivän aterian jälkiruoaksi sopii raikas, sinivalkoinen mustikkaposset. Mustikkaposset jälkiruoan kruunaa Pesosen mehiläistarhan täyteläinen mustikkahunaja. Pesosen mehiläistarha valmistaa erilaisia hunajatuotteita Sastamalan Mouhijärvellä. Kukkaishunajaa kerätään niin Mouhijärvellä kuin Hämeenkyrössä olevista mehiläispesistä, ja hunajissa maistuvat mm. metsävadelma ja apila.  Tilalla jalostetaan hunajaa marja- ja makuhunajaksi, ja hunajaa löytyy myös muun muassa propoliksena ja siitepölynä.

Marjahunajissa käytetään oikeaa marjaa, joka kuivataan kokonaisina viileäkuivausmenetelmällä. Hienojauhatus rikkoo siemenen, jolloin marjan kaikki ominaisuudet saadaan käyttöön hunajan ominaisuuksien rinnalla. Marja- ja makuhunajat maistuvat sellaisenaan, mutta yhdistämällä maut ruokaan, saadaan niiden aromit monivivahteisesti esille.

Ainesosat (4 annosta)

  • 2 dl kermaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 1 dl mustikoita
  • 1/2 dl Pesosen mehiläistarhan mustikkahunajaa

Ohjeet

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.  Siirrä kattila liedeltä. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Jaa seos neljään pieneen lasiin tai annoskulhoon. Anna hyytyä 2-3 tuntia jääkaapissa. Koristele mustikoilla ja Pesosen mehiläistarhan mustikkahunajalla.