EtusivuJälkiruoat, Leivonta, ReseptitPirkanmaan marjapannukakut

Marjat ovat elokuussa maukkaimmillaan. Metsässä satoa tuottavat mustikat, ja puutarhassa kypsyvät herukat, vadelmat ja karviaiset. Puolukat odottavat vielä kypsymistään. Marjat maistuvat parhaimmilta sellaisenaan, mutta sopivat myös marjaisten pannukakkujen taikinaan. Marjapannukakkujen taikina on sakea, ja siinä käytetään myös leivinjauhetta kohottavana aineena. Marjat mehevöittävät taikinaa, ja pannukakut kypsyvät meheviksi kun ne paistetaan hitaasti pannulla keskilämmöllä. Juuri paistetut marjapannukakut ovat herkullinen välipala hunajan kanssa nautittuna tai vaikkapa kahvin tai teen kera.

Tättälän tila kasvattaa luomuviljaa Hämeenkyrössä ja jalostaa sen jauhoksi ja hiutaleiksi. Lisäksi tilalta on saatavana myös kokonaisia ryynejä esim. uunipuuroksi tai lisäkkeeksi.

Pesosen Mehiläistarhan kukkaishunaja kerätään Sastamalan Mouhijärvellä ja Hämeenkyrön monipuolisilta mesilaitumilta. Pääsatokasvina on metsävadelma. Pesosen Mehiläistarha jalostaa hunajaa myös maku- ja marjahunajiksi.  Marjahunajissa käytetään suomalaisia marjoja, jotka kuivataan kokonaisina viileäkuivausmenetelmällä, jolloin marjan ravintoarvot säilyvät muuttumattomina. Kuivatut marjat jauhetaan hienoksi, jolloin saadaan hyödynnettyä koko siemenen ravintoaineet.

Ainesosat

Annoksesta tulee noin 20 pannukakkua.

  • 3 dl Tättälän tilan lettujauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • noin 2 dl mustikoita, vadelmia tai herukoita

Paistamiseen voita ja tarjoiluun Pesosen Mehiläistarhan Sitruunahunajaa tai Mustikkahunajaa.

Ohjeet

Vatkaa kevyesti kananmuna, maito ja sulatettu voi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä ennen paistamista noin 30 minuuttia. Lisää joukkoon marjat.

Paista pannukakut paistinpannulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Käännä pannukakku, kun sen keskiosa alkaa kuplia.

Tarjoile pannukakut lämpiminä Pesosen Mehiläistarhan makuhunajan kanssa.