EtusivuReseptitJälkiruoatSmoothie Tyrnikan tyrnitäysmehusta

Kotimaisia marjoja on hyvä nauttia jossain muodossa aamiaisella, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Tyrnimehusta valmistettu jogurttipohjainen smoothie antaa hyvin virtaa päivään.

Marjatila Tyrnikka Sahalahdella on kasvattanut tyrniä ja jalostanut erilaisia tyrnituotteita jo vuodesta 2001 alkaen. Tilalla kasvaa kaksi hehtaaria kestäviä suomalaisia ja venäläisiä tyrnilajikkeita. Tyrnin lisäksi on viljelyssä pensasmustikkaa sekä nykyisin myös mansikkaa. Tuoreita marjoja voi tilalla käydä kesällä noukkimassa itse. Tilamyymälästä voi käydä ostamassa marjoja valmiiksi poimittuina sekä erilaisia jalosteita tilan tuotteista. Kasvukauden ulkopuolella marjoja on saatavissa pakasteena. Tilan marjat jalostetaan erilaisiksi tuotteiksi: kylmäpuristetuiksi täysmehuiksi, rouheiksi ja hyytelöiksi. Kausituotteena myydään myös tyrniglögiä. Tyrnitäysmehun valmistuksesta jäävä kuori- ja siemenmassa kuivataan alle 50 lämpöasteessa ja rouhitaan rouheeksi. Näin saadaan tyrnimarjan kaikki hyvät ravintoaineet hyödynnettyä. Tyrnirouhe sopii hyvin esimerkiksi leivontaan antamaa mehevää makua.

Marjatila Tyrnikan tuotteita voi käydä ostamassa tilamyymälästä suoraan, ja niitä on saatavissa myös Tampereen Kauppahallista ja Ahlmanin tilapuodista.

Ainesosat (1 annos)

  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 dl Tyrnikan tyrnitäysmehua
  • ½ kotimainen omena raasteena
  • sokeria maun mukaan

Ohjeet

Mittaa kaikki aineet kapeaan ja korkeaan astiaan. Sekoita juomaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sokeri maun mukaan.

Lisää halutessasi joukkoon 1 tl Impolan kasvitilan hamppurouhetta.