EtusivuReseptitLeivontaHamppunäkkäri

Uusi vuosi – uudet kujeet. Tätä ohjetta kannattaa kokeilla, ihastut varmasti! Tässä Impolan Kasvitilan tuotteista valmistetussa hamppunäkkärissä on yhdessä paketissa kaikki, mitä tarvitset energiseen uuteen vuoteen. Hamppu on vanha viljelykasvi, joka sisältää runsaasti terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Hampusta onkin viime vuosina tullut oikea superfood-ilmiö. Hampunsiemenet ovat helppokäyttöisiä, sillä niitä ei tarvitse kuumentaa, paistaa eikä keittää. Ne on tarkoitettu syötäväksi sellaisenaan esimerkiksi smoothieissa, puuroissa tai salaateissa. Siemeniä voi myös idättää ja versottaa. Hamppurouhe taas soveltuu maniosti leivontaan ja jogurtteihin. Hamppuöljyä voi käyttää salaateissa, salaatinkastikkeissa tai erilaisissa pirtelöissä.

Impolan Kasvitila sijaitsee Sastamalan maaseudulla Kämmäkän kylässä. Vanhaa sukutila on pidetty 1800-luvun lopulta lähtien. Impolan Kasvitila on vuodesta 2010 lähtien viljellyt päätuotantokasvinaan Finola-öljyhamppua. Tilalla valmistetaan öljyhampusta elintarvikkeita kuten hampunsiemeniä, hamppurouhetta, -proteiinia, -mysliä (hamppu,kaura,mustikka) ja hamppu-kaurapuuroaineksia. Tuotteissa käytetty kaura on myös omalla tilalla viljeltyä. Lisäksi Impolan Kasvitila on lanseerannut oman hamppukosmetiikkasarjan. Tilan arvoina ovat toiminnan ekologisuus ja eettisyys sekä tuotteiden laadukkuus, terveellisyys ja turvallisuus.

Impolan Kasvitilan hampputuotteita on saatavilla Tampereen alueella suurimmista marketeista, keskustan Ruohonjuuri-myymälästä sekä Ahlmanin Tilapuodista. Lisäksi tuotteita on saatavilla Impolan Kasvitilan oman verkkokaupan kautta sekä useista muista verkkokaupoista.

Ainesosat

Uunipellillinen

  • 2 dl Impolan Kasvitilan hampunsiemeniä
  • 1 dl Impolan Kasvitilan hamppurouhetta
  • 1 ½ dl Impolan Kasvitilan hamppukaurapuuroaineksia
  • 1 dl paahdettu Valo24h:n pellava-puolukkarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • ½ dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • (sormisuolaa)

Ohjeet

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle mahdollisimman ohuesti ja tasaisesti. Muotoilussa kannattaa käyttää toista leivinpaperia, jonka avulla massan taputtelu sujuu vaivattomasti. Halutessasi voit ripotella näkkärilevyn päälle sormisuolaa lisämakua tuomaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Murra lämpöinen näkkärilevy sopiviksi paloiksi.