Tervehdys Juupajoelta!

Majatalo Henkireikä on vuonna 1990 perustettu luomumarjojen viljelyyn, luomuhunajan tuotantoon ja majoitustoimintaan erikoistunut tilakeskus Juupajoella, Pohjois-Pirkanmaalla.

Minä, Seija ja mieheni Juha pyöritämme tilan arkea. Alunperin Juha hankki tilan vuonna 1990 omaksi henkireiäkseen – ja niin tilan nimeksi tuli Henkireikä. Yrittäjyys taitaa kulkea miehelläni verissä, sillä hän on toisen polven yrittäjä ja on myös Pirkanmaan luomuyhdistyksen perustajajäseniä.

Henkireikä, tuottajatarinat
Henkireikä, tuottajatarinat

Meillä kasvaa luomumarjoja – herukkaa, vadelmaa ja mustamarja-aroniaa – yli 12 hehtaarin alalla. Vuodesta 2006 olemme lisäksi tuottaneet luomuhunajaa. Majoitustoiminnan tiloina toimivat vanha orpokotirakennus ja lähialueella sijaitsevat kolme isohkoa vuokramökkiä, joissa on rantasauna tupineen.

Luomu- ja kierrätysideologia on lähellä sydäntämme. Onhan tilan suuressa päärakennuksessakin ollut maalämpö jo 1990-luvun alkupuolelta ja nykyään saamme energiaa myös omista aurinkokennoista.

Tuotantotapamme

Marjat ja mehiläiset hoidamme luomuperiaatteiden mukaan; emme myrkytä marjoja ja mehiläisille syötämme syksyisin luomusokeria ja ne hoidetaan puupesissä. Ostamme paljon ruokaa suoraan tuottajilta ja kalat pyydämme itse. Eli kun tarjoamme vieraillemme ruokaa, noudatamme samoja periaatteita kuin itsekin.

Tuotteemme

Kasvatamme herukkaa, vadelmaa ja mustamarja-aroniaa. Marjat poimimme käsin ja ne myydään pääosin suoramyyntinä tilalta.

Majatalo toimii mm. ryhmien ja perhejuhlien tapahtuma- ja majoituspaikkana. Meillä on kauniit ja toimivat puitteet esimerkiksi sukukokouksille, syntymäpäiville ja häille. Tarjoilut hoidamme myös tarpeen mukaan asiakkaiden toiveiden mukaan.

Tuotteidemme saatavuus

Kesällä marjoja voi ostaa suoraan tilaltamme tai tulla paikan päälle itse poimimaan. Niitä menee myyntiin myös torille Tampereelle ja osa asiakkaista tilaa marjat esim. Tampereelle kuljetettuina.

Henkireikä, tuottajatarinat

Yhteystiedot
Henkireikä Oy
Väihinjärventie 97, 35540 Juupajoki

Yhteyshenkilö
Seija Halme
0405103828
seijahalme38(a)gmail.com

Viestintä
Kotisivut: henkireika.fi
Facebook: Luomutila Henkireikä

Henkireikä tuottajatarinat

Syvenny Majatalo Henkireiän tarinaan täältä

Henkireikä tuottajatarinat