EtusivuTuottajatarinatNautatilaHepokorpi Highland

Kasvatamme ylämaankarjaa Sastamalan Kotajärvenmaassa, Hepokorven tilalla. Myymme lihaa ja lihajalosteita suoraan tilalta. Meiltä voi kysellä myös jalostuseläimiä.

Tuotantotapamme

Tilamme on hyvin pieni, ja nautojen määrä sen mukainen. Emolehmiä meillä on tällä hetkellä vain viisi, siitossonneja yksi. Nuorkarja on suurin ryhmä, niitä on yhteensä noin 10-15 eläintä, vuodenajasta riippuen – määrä vaihtelee vasikoiden syntymän ja teuraseläinten poistumisen mukaan. Haluamme hoitaa eläimemme hyvin, siksi pidämme vain pientä karjaa. Eläimemme ovat kesyjä: jokainen emomme (ja myös suurin osa muista yksilöistä) tuntee oman nimensä, niitä rapsutellaan ja niiden kanssa seurustellaan. Tämä koskee myös teuraaksi kasvatettavia eläimiä.

Emolehmät elävät omana ryhmänään ja nuorkarja on jaettu omiin laumoihinsa sukupuolen perusteella: sonnit eli pojat omaansa ja hiehot eli tytöt omaansa. Siitossonnimme, eli kaikkien tilalla syntyvien vasikoiden isä, elää osan vuodesta emojen kanssa ja osan vuodesta sonniporukassa. Kaikki nautamme elävät ulkona ympäri vuoden ja niillä on jatkuvasti tarjolla vettä, ruokaa ja kuivitettuja makuupaikkoja.

Emot kasvattavat vasikkansa itse noin 7-9 kuukauden ikään, minkä jälkeen vasikat siirretään ensin hetkeksi omaan vasikkalaumaan ja siitä jonkin ajan päästä nuorkarjalaumoihin. Teuraaksi menevät eläimet kasvavat vapaana näissä omissa laumoissaan noin kolmen vuoden ikään saakka.

Eläimemme syövät vain karkearehua (ts. heinää, sekä tietysti tarvittavat kivennäiset ja vitamiinit), joten eläimemme ovat ns. ruohoruokittuja (grass fed). Lisäksi kaikki eläimemme laiduntavat kesäisin, myös sonnit.

Tilan pellot ovat luomussa eli niitä viljellään luonnonmukaisen tuotannon sääntöjen mukaisesti. Pyrimme myös ruokkimaan eläimemme mahdollisimman luonnonmukaisesti.

Tuotteemme

Myymme ylämaankarjan lihaa ja lihajalosteita suoraan tilalta.
Panostamme laatuun, emme niinkään määrään.
Meiltä voi kysellä erikoisempiakin paloja, pyrimme parhaamme mukaan toteuttamaan asiakkaidemme toiveet!

Tuotamme kokolihan lisäksi joitain lihajalosteita, kuten grillimakkaraa, kebabia, suolalihaa ja palvia. Näitä on saatavilla sesonkiluontoisesti! Ilmoittelemme saatavuudesta ja mahdollisista uutuuksista verkko- ja Facebook-sivullamme, ota siis sivut seurantaan!

Olemme lisäksi sitoutuneet Suomen Highland Cattle Club ry:n Laitumelta Lautaselle -tuotemerkkiin, joten jalosteemme sisältävät vain itse tuottamaamme naudanlihaa ja sen osuus tuotteiden kokonaislihamäärästä on vähintään 75%.

Tuotteidemme saatavuus

Tuotteita on saatavilla hieman vaihtelevasti tuotannon pienimuotoisuudesta johtuen. Meiltä lähtee eläimiä teuraaksi maksimissaan kymmenen kappaletta vuodessa. Ilmoittelemme uusista liha- ja jaloste-eristä Facebook-sivullamme, ja kysyä kannattaa aina!

Palvelemme asiakkaita käytännössä aina, kun olemme itse paikalla, joten kysy rohkeasti!

Tilavierailut

Meillä ei ole varsinaista erillistä tilamyymälää eikä myöskään vakituisia tiettyjä aukioloaikoja. Olemme periaatteessa auki aina, kun olemme paikalla, joten kysy rohkeasti! Esittelemme mielellämme myös eläimiämme, kunhan aika sovitaan etukäteen.

Osallistumme yleensä myös mm. valtakunnalliseen ylämaankarjatilojen avoimet ovet -päivään ja Osta tilalta! -tapahtumaan.

Yhteystiedot
MTY Hepokorpi Highland
Salomäentie 65, 38210 Sastamala

Yhteyshenkilö
Kaisa / Antti
045-693 5856 / 0400-694 505
[email protected]

Viestintä
Kotisivut: www.hepokorpihighland.fi
Facebook: facebook.com/hepokorpihighland
Instagram: instagram.com/hepokorpihighland

ylämaankarjaa maastossa