Tervehdys Hämeenkyrön Jumesniemeltä!

Jumesniemeläinen Jaskaran tila on karjatila, jonka päätuotantosuuntana on maidontuotanto. Lehmien lisäksi tilalla asustaa pieni määrä suomen- ja ahvenanmaanlampaita sekä muutama kana. Lehmänmaidon lisäksi tilan tuotteisiin lukeutuvat siis naudan- ja lampaanliha sekä kananmunat. Tilan tuotteiden suoramyynti tilalta on aloitettu vuonna 2020.

Karjaa tilalla on ollut yhtäjaksoisesti kaikkiaan yli 480 vuotta. Minä, Laura ja mieheni Eero olemme kuudes isäntäpari tässä mieheni sukutilalla. Eeron vanhemmat kasvattivat tilan yhdeksän lehmän hiipuvasta tilasta toimivaksi pihattonavetta-tilaksi. Navettaa on vuosien mittaan laajennettu ja nykyään siellä asustaa 60 lehmää. Lihanmyynnin aloitimme 2020 syksyllä, pitkälti asiakkaiden toiveesta.

Työssämme innostumme uudesta ja haluamme kokeilla uusia tuotantotapoja tilallamme. Toimintaamme ohjaa halu luonnonmukaiseen tuotantoon, jossa eläinten hyvinvointi on keskiössä. Se, että tietää tuottavansa maailman puhtainta lähiruokaa, innostaa ja auttaa jaksamaan työssä. Näistä periaatteista pidämme kiinni.

Jaskaran tila, tuottajatarinat

Tuotantotapamme

Meillä on pihattonavetta, jossa lehmät saavat vapaasti kulkea. Myös vasikat kulkevat pihatossa ja juovat emiensä maitoa ennen vieroitusta. Kesäisin pihaton ovet ovat jatkuvasti auki ulkotarhaan, joten lehmät voivat ulkoilla aina halutessaan. Meillä on lehmillä vesipedit. Lehmät kulkevat itse lypsyrobotille lypsylle pari kertaa päivässä.

Lampaamme elävät ulkona läpi vuoden, omassa aitauksessaan, jossa on myös sisä- ja katostilat. Kovilla talvipakkasilla otamme ne sisään tallirakennukseen. Kanat puolestaan asustavat omassa aitauksessaan, jossa on kanalarakennus.

Pelloillamme noudatetaan viljelykiertoa.

Tuotteemme

Päätuotantosuuntamme on maidontuotanto. Sen lisäksi meiltä voi ostaa naudan- ja lampaanlihaa sekä kananmunia. Myös ternimaitoa on saatavilla ajoittain.

Jaskaran tila, tuottajatarinat

Tuotteidemme saatavuus

Tuotteitamme voi ostaa tilamyymälästämme, Lihapuorista, joka on auki lauantaisin klo 12-14.

Tilamme on auki vierailijoille myös avointen ovien tapahtumissa, esimerkiksi syyskuisessa Lähiruokapäivässä.

Yhteystiedot
Jaskaran tila
Sasslinintie 49/11, 39170 Jumesniemi

Yhteyshenkilö
Laura Jaskara
0503553303
jaskarantila(at)gmail.com

Viestintä
Kotisivut: www.jaskarantila.fi
Facebook: jaskarantila
Instagram: jaskarantila

Jaskaran tila, tuottajatarinat

Syvenny tarinaan täältä

 

Jaskaran tila, tuottajatarinat