EtusivuTuottajatarinatNautatilaJonkka Highland

Jonkka Highland

Terveiset Akaasta!

Olen Kaisa ja pidän luomuylämaankarjatilaa yhdessä mieheni kanssa. Tilamme sijaitsee Akaan Kylmäkoskella, jossa on vuodesta 2011 asti kasvanut luomuna pitkäsarvisia ja pitkäkarvaisia ”haikkuja” –  eli ylämaankarjaa. Eläimemme elävät rodun mukaista elämää laiduntaen vapaana ympäri vuoden. Olemme pientuottajia ja tällä hetkellä myymme kaiken lihan suoramyyntinä.

Alkuvuodesta 2022 tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa tila siirtyi vanhemmiltani minulle ja miehelleni. Olen ollut alusta asti mukana karjan hoidossa ja tilan töissä. Minulle tärkeitä arvoja ovat eläinten hyvä kohtelu ja hoito läpi elämän, sekä luonnonmukaisuus ja mahdollisimman ympäristöystävällinen maanviljely. Tämän takia olemme valinneet ylämaankarjan pientuotannon luomuna.

Jonkka Highland

Tuotantotapamme

Meillä eläimet saavat elää rodulle tyypillistä elämää ja laiduntaa ympäri vuoden. Kesäisin eläimet laiduntavat isoilla nurmilaitumilla ja talvisin metsälaitumilla, joissa on katoksia suojiksi. Eläimet syövät omien peltojemme nurmirehua. Kauraa käytämme vain eläinten kesyttämiseen. Vasikat saavat olla emonsa kanssa pitkään ja vieroitetaan vasta 7-8 kk:n ikäisenä.

Pellot, eläimet ja lihan suoramyynti ovat luomuvalvonnassa. Kaikki liha myydään tällä hetkellä suoramyyntinä REKO-renkaissa ja tilamyymälässä, joka on auki sopimuksen mukaan.

Eläimet kuljetamme itse omalla karjakärryllä noin 40 km:n päähän teurastamolle.

Tuotteemme

Ylämaankarjan liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja proteiinipitoista. Liha soveltuu pihvilihaksi ja parhaimmillaan se on pitkään haudutettuna. Lihassa on vahva, hieman riistamainen maku. Tämä johtuu luonnonmukaisesta ravinnosta ja vapaasta liikkumisesta.

Kaikki liha myydään pakastettuna. Tilauksesta on myös mahdollisuus saada erikoistuotteita, ostaa koko ruho tai ruhon osia.

Tuotteidemme saatavuus

Tuotteitamme on tilattavissa REKO-renkaissa: Tampereella Hakametsässä, Ruutanassa, Hämeenlinnassa, Iittalassa, Valkeakoskella, Lempäälässä, Akaassa ja Forssassa. (Tutustu REKOn toimintaan ja aikatauluihin täältä.)

Tilalla on tilamyymälä, joka on auki aina sopimuksen mukaan. Eli soittamalla tai laittamalla viestiä voi tulla ostoksille. Meille voi myös tulla katsomaan eläimiä ja tutustumaan tilaan – kerron mielelläni lisää haikuista ja tilan toiminnasta. Soittamalla voi sopia ajan!

Terveisin,
Kaisa

Jonkka Highland, tuottajatarinat

Yhteystiedot
Jonkka Highland
Kirkkotie 530, 37910 Akaa

Yhteyshenkilö
Kaisa Franssi
0451130582
kfranssila(a)gmail.com

Viestintä
Kotisivut: www.jonkkahighland.fi
Facebook: Jonkka Highland

Jonkka Highland, tuottajatarinat

Syvenny Jonkka Highlandin tarinaan täältä