Kauniais Charolais, ruokatarinoita Pirkanmaalta

Kauniaisten kartano sijaitsee Nokian ja Sastamalan rajalla, Kuloveden pohjoispuolella, Piikkilänjärven rannalla. Kartanolla on perinteitä 1600-luvulle saakka.

Tämän päivän maatila on nykyaikainen, luonnonarvoja ja eläinten hyvinvointia kunnioittava yritys, jonka pääelinkeinot ovat pihvilihantuotanto ja luonnonhoito. Maatilan upea charolaiskarja tuottaa uudistuseläimiä emolehmätiloille, mutta tuottaa ennen kaikkea parasta pihvilihaa perheille ja kuluttajille ympäri Suomen.

Tuotantotapamme

Eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen sekä laadukkaat rehut ovat meidän tuotantomme perusta.

Olemme emolehmätila, joka jalostaa charolaisrotuista karjaa, eli meidän myytävä pihviliha on 100% charolasilihaa. Navetassamme on kestokuivikepihatot kaikille ikäryhmille. Karja laiduntaa kesästä pitkälle syksyyn asti. Talvella emot saavat valita haluavatko olla ulkona vai kylmissä makuuhalleissa.

Päätuotteena pihvilihanmyynnissä on hieho, joka takaa ensiluokkaisen lihanlaadun. Teurasikä hiehoilla noin 12-15 kk.

Ruokinta perustuu omalla tilalla tuotettuihin karkearehuihin. Emme ole luomussa, mutta vältämme silti kasvinsuojeluaineiden käyttöä. Vilja ostetaan naapuritilalta ja kivennäiset ja rypsitiiviste A-rehulta.

Tuotteemme

Asiakaskuntamme on suurimmalta osin yksityiset henkilöt, lapsiperheet ja henkilöt, jotka arvostavat hyvää tuotantotapaa ja raaka-aineen jäljiteltävyyttä.

Pääasiallinen myyntiartikkeli on pihviboksi, jota saa 10, 20 tai 30 kg koossa. Laatikossa on aina puolet jauhelihaa ja reilu puolet kokolihoja.

Valikoimassamme on myös erikseen jauheliha eri rasvaprosenteilla, sisäelimet, luulliset tuotteet, kuten ossobucco ja häntä. Erikoisleikkuut kuten flankit, bavetet, picanhat ym. toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan.

Tuotteidemme saatavuus

Tuotteitamme on saatavissa tilauksesta ympäri vuoden. Toimitamme tilatut tuotteet leikkaamolta suoraan ostajalle kotioven taakse tai Nokian Lähiruokapiirin REKO-jakoon.

Tilavierailut

Vieraita otetaan vastaan sopimuksen mukaan. Vierailuista on aina sovittava etukäteen tilan omistajan kanssa ja varauduttava siihen että tilojen sisätiloissa käytetään suojavarusteita. Karjamme on jalostuskarja ja meillä on korkein mahdollinen terveysstatus karjassamme, mikä on avainasemassa siitoseläinmyynnissä.

Yhteystiedot
Kauniaisten kartano
Kartanonkuja 100, 37200 Siuro

Yhteyshenkilö
Anne-Marie Rosenlew
040 5905718
anne-marie.rosenlew(a)finnbeef.fi

Viestintä
Facebook: Kauniais Charolais

Kauniaisten kartano