Tervehdys Lempäälästä!

Mantereen tila on luomuylämaankarjatila Lempäälässä. Tila suoramyy ylämaankarjan luomulihaa kuluttajille ja ravintoloille, vuokraa lomamökkiä ja tarjoaa neuvonta- ja koulutuspalveluita.

Tämä tila on ollut sukuni omistuksessa vuodesta 1713 lähtien ja täällä on aina ollut lehmiä. Vuonna 2015, minä Niina ja Philipp, siirryimme tilan pitäjiksi ja viljelijöiksi. Samalla luovuimme lypsykarjasta ja siirryimme kasvattamaan ylämaankarjaa. Nämä eläimet ovat tilamme päätuotantosuunta, ja tällä hetkellä meillä on noin sata nautaa. Tilallamme asustaa myös pieni lammaskatras.

Johdamme tilaamme Holistic Managementin eli kokonaisvaltaisen tilanpidon periaattein. Holistic management antaa konkreettiset käytännönvälineet tilamme johtamiseen ja kehittämiseen. Käytännössä kokonaisvaltainen tilanpito näkyy tilallamme mm. palstalaidunnuksena, jossa eläimet laiduntavat yhtä palstaa päivän ajan ja siirtyvät sitten seuraavalle palstalle. Tämä pitää laitumet kunnossa ja tuottavina.

Meille tärkeää on luonnon ja eläinten hyvinvointi. Siksi syötämme eläimillemme vain itse tuotettua säilörehua ja heinää ja eläimemme ulkoilevat ympäri vuoden.

Tuotantotapamme

Ylämaankarja elää ympärivuoden ulkona. Keväästä syksyyn ne laiduntavat pelloilla ja metsissä ja vasikat saavat elää ensimmäisen vuotensa emon kanssa. Eläimet kuljetamme teurastamolle omalla kuljetusautolla stressin
välttämiseksi.

ylämaankarja lehmä ja vasikka pellolla

Tuotteemme

Myymme lihan vakuumiin pakattuna 0,5-1 kg:n paloina. Kuluttajille myymme kaikkia ruhonosia fileistä, jauhelihaan, erikoisosia unohtamatta. Ravintoloille tarjoamme ensisijaisesti jauhelihaa ja patalihaa, erikoispaloja pienissä erissä.

Kesäisin meiltä voi ostaa burger-pihvejä ja makkaroita.

Tuotteidemme saatavuus

Tuotteita on saatavilla ympäri vuoden omasta tilapuodistamme. Tuoretta lihaa on saatavilla noin kerran kuukaudessa. Muutoin lihat myydään pakastettuna.

Tilavierailut

Otamme vastaan ryhmiä ennakkotilauksesta. Muutoin vieraat ovat tervetulleita tutustumaan meidän tilaan avoimien ovien aikana. Seuraa nettisivujamme ja Facebookia niin tiedät, koska pidämme seuraavat avoimet ovet.

Yhteystiedot
Mantereen tila
Perälänraitti 39, 37830 Akaa

Yhteyshenkilö
Niina Mayer
0408657232
mayer.niina(a)gmail.com

Viestintä
Kotisivut: www.mantereentila.com
Facebook: Mantereen tila
Instagram: mantereentila

Mantereen tila

Syvenny Mantereen tilan tarinaan täältä

 

Mantereen tila