Tervehdys Ruovedeltä!

Marittan Kasvitarha sijaitsee Ruoveden kunnassa, n. 60 kilometriä Tampereelta koilliseen. Tilalla on ollut puutarhaviljelyä vuodesta 1975 lähtien. Tilalla viljellään avomaalla vihanneksia ja kasvihuoneissa kasviksia. Kasvihuoneviljely on nykyisin tilan päätuotantosuunta.

Minä, Maritta, pyöritän tilan toimintaa yhdessä yhtiökumppanini Leenan kanssa. Lisäksi kasvihuoneissa työskentelee satoja kimalaisia kasveja pölyttäen ja muita pienhyönteisiä biologisen torjunnan apulaisina. Meillä kasviksia viljellään luonnonmukaisesti. Tavoitteenamme on kasvattaa laadukkaita ja maistuvia kasviksia ajatuksella, että tuotamme sellaisia tuotteita, joita itsekin haluamme syödä.

Tila on alun perin toiminut pienviljelytilana (10 hehtaaria peltoa ja 10 lehmää), ja 1970-luvulta lähtien vanhempani alkoivat kasvattaa tilalla herukkaa ja mansikkaa. Opiskellessani puutarha-alaa minua kiinnosti enemmän kasvihuoneviljely, joten vuosien edetessä lopetimme marjanviljelyn ja siirryimme kasvihuoneviljelyyn.

Kasvihuonetilaa on laajennettu vuosien mittaan askel kerrallaan. Ensimmäinen kasvihuone oli 5 m2, toinen 10 m2, seuraavat 60, 80 ja 100 m2. Pinta-alaa on laajennettu parin vuoden välein, mutta enää suunnitelmissamme ei ole laajentaa. Nykyään kasvihuonepinta-alaa on hieman reilut 1000 m2. Avomaalla on viljelyksessä kerrallaan n. 40-50 aaria, osa maa-alasta on viljelykierron mukaisesti kesannolla.

Viljely ja kasvattaminen taitaa olla minulla geeneissä – olen innokas kokeilemaan uusia lajikkeita vaikka järki sanoo, että rauhoitu. Tunnen onnistuneeni työssäni, kun asiakkaat tuntevat tuotteemme ja saamme asiakkailta kiitosta.

Marittan Kasvitarha, tuottajatarinat
Marittan Kasvitarha, tuottajatarinat

Tuotantotapamme

Emme käytä torjunta-aineita, vaan luotamme biologiseen torjuntaan, eli pienhyönteisiin. Avomaanviljelyssä noudatamme viljelykiertoa.

Tuotteemme

Kasvatamme kasvihuoneissa erilaisia kasviksia, kuten kurkkua, tomaattia, paprikaa, salaattia ja munakoisoa.
Avomaalla viljelemme muun muassa porkkanaa, sipulia, purjoa ja kaalia.
Tuotevalikoimissamme on myös kananmunia ja kesäkukkien taimia.

Tuotevalikoiman ajatuksena on, että saapuessaan tilallemme ostoksille, asiakas saa kerralla ainekset kokonaiseen salaattiin. Kuuntelemme toki myös asiakkaiden toiveita, ja mahdollisuuksien mukaan otamme kasvatukseen uusia lajeja, etenkin kesäkukkatuotannon puolella.

Marittan Kasvitarha, tuottajatarinat

Tuotteidemme saatavuus

Tuotteitamme voi tilata ja ostaa suoraan tilaltamme. Suosittelemme tilaamaan tuotteet etukäteen soittamalla. Tuotteitamme on myynnissä myös Ruoveden Moni-Tori -suoramyyntipisteestä ja kauppaliikkeessä sekä Oriveden kauppaliikkeessä.

Kasvihuonevihanneksia on saatavilla keväästä lähien, kun sato ehtii kypsyä. Syksymmällä valikoimissa on puolestaan satoa avomaalta. Kananmunia on tarjolla ympäri vuoden.

Yhteystiedot
Marittan Kasvitarha
Yltävänperäntie 125
34450 Jäminkipohja

Yhteyshenkilö
Maritta Pöysti
050 521 5024
maritta.poysti(a)marittankasvitarha

Viestintä
Kotisivut: marittankasvitarha.fi

Marittan Kasvitarha, tuottajatarinat

Syvenny Marittan Kasvitarhan tarinaan täältä

 

Marittan Kasvitarha, tuottajatarinat