EtusivuReseptitJälkiruoatNokian Panimon siideriä ja Yrjölän marjatilan vadelmaa

Hienostunut ja jopa hieman ylellinen siideri-vadelmajälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian. Hapahko siideri yhdessä sokerin ja vadelmien kanssa muodostaa suussa sulavan yhdistelmän, joka on samaan aikaan makea ja raikas. Jälkiruoka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi 8.3. vietettävän naistenpäivän hemmotteluhetkiin. Reseptin raaka-aineina on käytetty pirkanmaalaista Nokian Panimon Big Apple -siideriä ja Yrjölän marjatilan pakastevadelmia.

Yrjölän marjatila sijaitsee Hämeenkyrön Mahnalassa kauniissa perinnemaisemassa. Tilan päätuotantokasvit ovat mansikka, vadelma, peruna ja herne. Pienemmässä mittakaavassa viljeltäviä marjoja ja hedelmiä ovat herukka, karviainen, pensasmustikka, saskatoon, luumu, kriikuna, omena ja päärynä. Perunan ja herneen lisäksi muita viljeltäviä kasviksia ja juureksia ovat pavut, maissi, sipuli, valkosipuli, porkkana, yrtit, salaatit, kurpitsa ja avomaantomaatti. Tilalla viljellään myös kauraa, vehnää ja kesäkukkia. Viljelyn ohella tilalla kasvatetaan maatiaiskanoja sekä lampaita. Lampaat hoitavat marjatilalla maisemointityön. Marjatuotteita ovat hillot, mehut, limonadit, pakastemarjat sekä erikoisuutena marjagelato eli italialaistyyppinen jäätelö. Lammastuotteita ovat muun muassa lampaanliha, taljat, vällyt, turkistuotteet ja langat.

Yrjölän Marjatilan tuotteita on saatavilla tilamyymälä Puimasuulista kesällä aukioloaikojen mukaisesti ja talvisin sopimuksesta. Lisäksi tuotteita on myynnissä säännöllisesti Pirkanmaan alueen REKO-renkaissa.

Nokian Panimo puolestaan on Nokialla sijaitseva suomalainen pienpanimo, joka on perustettu 1990-luvun alussa. Nokian Panimo valmistaa vuosittain noin 3 miljoonaa litraa olutta. Oluen lisäksi valmistetaan siidereitä ja virvoitusjuomia. Toiminnan keskeisiä arvoja ovat kotimaisuus, paikallisuus, vastuullisuus ja tuotteiden laadukkuus. Panimo kehittää tuotteitaan ja toimintaansa koko ajan yhdessä asiakkaidensa kanssa. Nokian panimon valmistusprosesseihin, tuotantotiloihin ja tuotteisiin on mahdollisuus tutustua lähemmin opastetuilla panimokierroksilla. Nokian panimon tuotteita on saatavilla päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen sekä ravintoloista. Lisäksi Nokian Panimolla on Nokialla oma Keisarinkioski (tehtaanmyymälä), joka palvelee asiakkaita arkisin tiistaista perjantaihin.

Ainesosat (4 annosta)

  • 0,33l Nokian Panimon Big Apple-siideriä
  • 1dl hyytelösokeria
  • 200g suomalaisia pakastevadelmia

Ohjeet

Mittaa siideri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Laita jäiset vadelmat laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja kaada siideriliemi päälle. Anna maljojen hyytyä jääkaapissa tunnin verran.