EtusivuReseptitPääruoatNokkos-meetwursti-munavuoka

Villiyrttikausi on aluillaan. Vappuaterialle tuoreiden nokkosten ryydittämät munavuoat tuovat mukavasti väriä. Munavuoissa potkua antaa myös Wigrenin pippurimeetwursti.

Nokkonen alkaa näyttäytyä lämpimillä paikoilla, ja varret kasvavat nopeasti korkeutta. Kevään nokkoset antavat ruokapöytään mukavan tuoreen maun ja vihreän värin. Nokkoset pitää kiehauttaa ennen käyttämistä.

Kananmunat vapun aterialle löytyvät Oinon kanalasta Ylöjärveltä. Oinon kanalassa kotkottaa ja munii noin 3000 kanaa virikehäkeissä. Tilan kananmunat leimataan ja pakataan itse tilalla, joten niiden reitti kanalasta kauppaan ja kuluttajalle on lyhyt. Oinon kananmunia kannattaa kysellä Ylöjärven alueen kaupoista tai tehdä tilaus Oinon kanalan Facebook -ryhmästä. Oinon tilan kananmunia myydään suoramyyntinä ryhmän tilausten perusteella Ylöjärven, Pirkkalan ja Lempäälän aluilla noin kolmen viikon välein.

Wigrenin perinteinen lihanjalostusyritys valmistaa monenlaisia lihajalosteita, jotka ovat kuuluneet Pirkanmaalaiseen ruokapöytään jo sadan vuoden ajan. Pippurimeetwurstin tilalle sopii myös kylmäsavulohi.

Ainekset (4 annosta)

  • 25g Wigrenin Pippurimeetwurstia
  • 2 dl ryöpättyä nokkosta
  • 1 sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dl kermaa
  • ¾ dl Mouhijärven Herkkujuustolan Hilma-juustoa
  • 4 Oinon tilan kananmunaa

Ohjeet

Öljyä neljä annosvuokaa tai yksi iso vuoka. Pilko pippurimeetvursti. Ryöppää nokkosta minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi ja hienonna.
Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane nokkonen ja sipuli voideltujen uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.

Tee nokkoseen pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Kypsennä vuokia vesihauteessa 190-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (isoa vuokaa noin 20 minuuttia), kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi. Ripottele pinnalle suolaa ruokailuvaiheessa.