EtusivuTuottajatarinatMuut tilatPesosen Mehiläistarhat

Tervehdys Sastamalasta!

Pesosen Mehiläistarhat on pieni perheyritys, jossa tarhataan mehiläisiä rakkaudesta lajiin luontoa kunnioittaen. Yrittäjäpariskunta Esa ja Minna Pesonen ovat tarhanneet mehiläisiä jo 35 vuotta. Yrityksen kotipaikka on Sastamalan kaupungissa, Mouhijärvellä Pukaran kylässä. Mehiläispesät sijaitsevat kauniissa F.E. Sillanpään maisemissa Mouhijärvellä ja Hämeenkyrössä runsaslukuisten satokasvien keskellä.

Esalla mehiläistarhaus alkoi harrastuksena nuorena maatalousalan opiskelijana. Myöhemmin tulin kuvioihin minä, Minna, ja muutto pääkaupunkiseudulta maaseudulle Pirkanmaalle. Samalla mehiläistarhausharrastuksesta tuli elinkeinomme. Kiinnostus ja rakkaus luontoon ja sen monimuotoisuuteen on säilynyt kaikki nämä vuodet, ja niitä arvoja noudatamme toiminnassamme edelleen.

Tuotevalikoimamme sisältää tavallisen hunajan lisäksi myös muita mehiläispesän tuotteita, kuten propolista, siitepölyä ja pergaa. Valmistamme myös erilaisia maustettuja hunajia.

Tuotantotapamme

Tarhaamme mehiläisiä mehiläisten ja luonnon ehdoilla, mahdollisimman luonnonmukaisilla toimintatavoilla. Onnellisuus tulee siitä, että tekee mitä rakastaa, ja rakastaa sitä, mitä tekee. Lopputuloksena ovat onnelliset tarhaajat ja laadukkaat tuotteet.

Tuotteemme

Valmistamme tavallista kuumentamatonta hunajaa sekä satokausista riippuen erilaisia lajihunajia ja kennohunajaa. Lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluvat maustetut hunajat (appelsiini, sitruuna, eucalyptus, inkivääri) ja kotimaista kuivattua marjaa sisältävät karpalo-, mustikka- ja tyrnihunaja.

Sesonkiherkkuina tarjolla ovat piparkakunmakuinen Talven Taika ja suklainen Kaakaoherkku. Erikoistuotteista löytyy propolishunaja, propolisuute, siitepöly, perga ja Gelee Royale -hunaja. Muita sesonkituotteita, kuten salaatinkastiketta, marinadia ja sinappia valmistamme vaihtelevasti.

Lisäksi valmistamme omasta hunajasta shampoota, saippuaa, saunahunajaa ja huulivoidetta.

Tuotteidemme saatavuus

Suosituimpia tuotteitamme löytyy kaikista Ruohonjuuri-myymälöistä ympäri Suomen ja muutamista pikkuputiikeista. Lisäksi kierrämme muutamia isoja markkinoita ja messuja lähinnä Etelä-Suomen alueella.

Yhteystiedot
Pesosen Mehiläistarhat
Pukarantie 94, 38460 Sastamala

Yhteyshenkilö
Minna Pesonen
0407405406
mehilaistarhat(a)gmail.com

Viestintä
Kotisivut: www.mehilaistarhat.com
Facebook: Pesosen Mehiläistarhat