EtusivuLeivonta, Pääruoat, ReseptitPorkkanaohukaiset Hyödynmaan tilan härkäpapujauhoista

Härkäpapujauhot sopivat mainiosti ohukaisten valmistamiseen. Porkkanaraaste antaa härkäpapujauhoista tehdyille ohukaisille mukavan säväyksen, ja ohukaiset sopivat mainiosti vaikkapa välipalaksi makean hillon kera tai suolaisen täytteen kanssa iltapalaksi. Kun käytät ohjeessa gluteenittomia kaurahiutaleita, sopivat ohukaiset myös keliaakikoille.

Härkäpapu on proteiinipitoinen kasvi ja antaa hyvän lisän niin kasvis- kuin sekaruokavalioonkin. Härkäpapujauho ei sisällä sitkoa, mutta se soveltuu hyvin leivontaan. Sämpylätaikinaan lisättynä härkäpapujauhot tuovat täyteläisyyttä. Monet makeat leivonnaiset, kuten esimerkiksi porkkana- ja taatelikakku, onnistuvat hyvin pelkistä härkäpapujauhoista. Myös kalan leivitykseen härkäpapujauho on oiva valinta.

Hyödynmaan tila kasvattaa härkäpapuja Pohjaslahdella, Mänttä-Vilppulassa. Tilan härkäpavut kuivataan itse ja myydään joko kokonaisena tai jauhetaan tilalla härkäpapujauhoiksi. Syksyisin härkäpapuja on saatavana myös tuoreena. Hyödynmaan tilan härkäpapujauho on gluteenitonta, koska eri käsittelyvaiheissa ei käsitellä muita viljoja. Härkäpapujauhoja jauhetaan aina tarpeen mukaan, joten sen laatu on hyvää ja tuoretta. Tilan tuotteita saa Reko-myyntitapahtumista eri puolilta Pirkanmaata sekä muissa tapahtumissa Ylä-Pirkanmaalla sekä muualla. Tuotteita myyvät myös Vilpun Vintti Vilppulassa, Moni-Tori Ruovedellä sekä Maalaisvakka Keuruulla.

Tilalla kasvatetaan myös tattaria, jonka käyttää Pohjois-Pirkanmaan tattariosuuskunta.

Lue Hyödynmaan tilan tarina täältä.

Ainekset (n. 25 pientä ohukaista)

  • 3 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl porkkanaraastetta
  • 1 ½ dl Hyödynmaan tilan härkäpapujauhoja
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl sulatettua margariinia tai voita

Ohjeet

Sekoita maidon joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä pieniä ohukaisia. Käytä paistamisessa tarpeen mukaan apuna rasvaa.