EtusivuReseptitPääruoatVisun Villisian fileetä ja Soosipoikien tyrnikastiketta

Visun villisikatila sijaitsee Visuvedellä, ja tilan villisian liha ja siitä valmistetut tuotteet ovat ovat tulleet pirkanmaalaisille tutuiksi viime vuosien aikana. Visun tilalla villisiat elävät ja laiduntavat laumassa, ja viettävät koko vuoden ulkotarhassa. Villisiat ovat reippaan kokoisia ja vaativat kunnon aitaukset, joten rapsuttamaan villisikoja ei pääse. Visun villisiat ruokailevat paikallisilta viljelijöiltä hankitulla viljalla ja perunalla sekä kasviksilla, joten niiden ruokavalio koostuu lähiruoasta!

Visun villisikaa on jalostettu erilaisiksi tuotteiksi lihan lisäksi. Villisikatuotteita voi hankkia tilalta sekä Reko-myyntipisteistä eri puolilta Pirkanmaata sekä erilaisista tapahtumista. Yrittäjät käyvät myymässä villisikaburgereita ja villisikamakkaroita myös tapahtumissa. Palvattu villisika on myös maistuva tuttavuus. Visun villisika käyttää myymissään burgereissa ja muissa tuotteissa myös muiden paikallisten tuottajien tuotteita. Villisian maku on tummempi ja riistaisempi kuin tutun sian ja väriltäänkin tummempaa, joten sitä kannattaa kokeilla ruokapöydässä.

Visun villisian fileen kanssa sopii tarjota Soosipoikien tyrnikastiketta. Soosipojat jatkaa Tannisen Chilisen tuotteiden valmistusta Lempäälässä aidoista raaka-aineksista. Chiliset maut sopivat monien liharuokien kyytipojiksi kesän grillissä sekä antavat mukavaa potkua vaikkapa hampurilaisiin.

Ainekset (6 annosta)

  • 600g villisian ulkofileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • 8 timjamin oksaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sokeria
  • tilkka kermaa kastikkeeseen

Tarjoiluun Soosipoikien tyrnikastiketta

Ohjeet

Tee veitsellä viillot rasvakerrokseen ja levitä sokeri rasvan päälle. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Paista fileetä pannulla rasvapuolelta niin kauan, että rasvaa on vain vähän jäljellä ja väri on kullanruskea. Kuumenna uuni 130 asteeseen ja laita uunipellin keskelle hienonnetut valkosipulin kynnet ja timjamit. Aseta filee yrttien ja sipulien päälle ja kypsennä, kunnes sen sisälämpötila on 75 astetta. Lämpötilan mittaamiseen kannattaa käyttää lihalämpötilamittaria.

Ota talteen paistoliemi, kuumenna se ja lisää joukkoon tilkka kermaa. Ota liha uunista ja anna sen levätä folion alla noin 10 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa Soosipoikien Tyrnikastikkeen kera.