Maatilamatkailua voi tehdä lähellä! Pirkanmaalta löytyy kiinnostavia kesäkohteita maatilakäynnille päiväsaikaan ja myös yöpyjille. Jos haluat tutustua maatilan eläimiin, voit valita kohteeksi esim. Sankilan kartanon Pirkkalassa, koko perheen Kiviniityn kotieläinpuiston tai intiimin Taaben Farmin Sastamalassa. Kiinnostavia kohteita ovat myös Tolvilan kartanon lammastila Akaan Viialassa tai Niitty-Seppälän tila ja Strutsitila Syrjynen Pälkäneellä.

Päiväretkellä voi lähteä vaikka keräämään marjoja: itsepoiminta on piristävä tapa hankkia ruokaa ja aistia samalla maaseudun elämää. Itsepoiminta sopii yllättävän hyvin myös lapsiperheille, kunhan autossa vaan riittää tilaa marjalaatikoille. Esim. Hämeenkyrön idyllisen maisematien varressa on lukuisia marjatiloja.

Löydät Visit Tampereelta laajemman listan marjanpoimintapaikkoja –> https://visittampere.fi/artikkelit/marjatiloja-tampereen-lahella/

Upeita maisemateitä Pirkanmaalta löytyy Hämeenkyrön tunnetumman reitin ja Urjala-Punkalaidun -akselilla kulkevan ”Taikayöntien” lisäksi vaikka kuinka runsaasti. Päiväretken suunnitellessa voit kokeilla syöttää karttaan esim. Siuro, Jumesniemi, Karkku, Sastamala, Sarkola, Sammaljoki, Luhalahti, Teisko, Juupajoki, Kautiala, Eräjärvi, Kuhmalahti, Luopioinen, Narva, Vesilahti, Lantula, Rämsöö, Sääksmäki tai Kehro.

Käy katsomassa! Julkaisemme tapahtumakalenterissamme kesän aikana lähiruokaan liittyviä tapahtumia pirkanmaan kylillä ja kaupungeissa

Maatilamatkailua yön yli

Monet pirkanmaalaiset maatilat ovat lisänneet majoituspalveluita liiketoimintansa osaksi. Eniten maatilamajoitusta harjoitetaan tilastojen valossa Orivedellä, Ruovedellä ja Sastamalassa. Virrat, Ikaalinen ja Lempäälä vetävät myös majoittujia maatiloille. Muista matkailupalveluista, kuten kotieläinpihoista ja tilapuodeista, tilastoja ei ole. Maatilojen majoitustoiminnan arvo Pirkanmaalla oli 3,2 miljoonaa euroa vuonna 2017. Tämä on alan tuloista vähän reilu 1 %, joten puhutaan vielä melko pienestä osasta maatilojen liiketoimintaa.

Voit tutustua Pirkanmaalaisiin maatilamajoituksiin Visit Tampereen sivustolta –> https://visittampere.fi/artikkelit/majoitu-maatilalla/ Moni maatilamajoitus löytyy jo myös yksityiskotien ja ammattilaisten käyttämästä vertaispalvelu AirBnb:stä, Booking.comista tai Lomarengas-palvelusta.

Luvuista kiinnostuneille löytyy tilastoja täältä –> https://parastapirkanmaalta.fi/Materiaalit/tilastoaineistoa