Uutinen MTK:n sivustolta 13.10.2020 –>

Tulevaisuuden kuluttajia, yläkoululaisia kiinnostaa yhä enemmän, mitä he syövät sekä miten ja missä ruoka on tuotettu. Ruokakasvatus onkin koko ajan yhä tärkeämpää, sillä lasten ja nuorten ymmärrys ruuasta ja sen matkasta pellolta ruokapöytään on heikentynyt samalla, kun ruuan valmistaminen alkuperäisistä raaka-aineista on vähentynyt. Myöskään ruuan vaikutusta ympäristöön, terveyteen ja hyvinvointiin ei aina ymmärretä riittävästi.

MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajile helpoksi toteuttaa. Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa ruokakasvatusmallin materiaalin, hankkii kotimaisia raaka-aineita ja vie ruokakassin kotitalousopettajalle. Kokkaamisesta ja herkuttelusta huolehtivat opettajat ja oppilaat.

Lisätietoja kampanjasta

MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen: heidi.siivonen[a]mtk.fi, puh. 040 568 8802
MTK:n koulutussuunnittelija Sakari Alasuutari: sakari.alasuutari[a]mtk.fi, puh. 040 920 9732
Maaseudun Sivistysliitto koulutuspäällikkö Virpi Skippari: virpi.skippari[a]msl.fi, puh. 040 737 8089