Pirkanmaan ruokasektorin kehittäjien terveisiä voit lukea valtakunnallisessa Aitoja Makuja -lehdessä.

Ote artikkelista:

Pirkanmaan ruokasektorilla panostetaan verkostojen kasvavaan valtaan

Verkostomaista ja notkeaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken syvennetään juuri nyt maakunnassa monin tavoin. Ahlmanin Parasta Pirkanmaalta -koordinaatiohanke on yhteistyön moottori.

Koordinaatiohanke on koonnut eri organisaatiot suunnittelemaan ruokasektorin ja matkailun yrityksiin kohdistuvien hankkeiden toimenpiteitä. Ruokasektorin toimijoiden yhteistyö Pirkanmaan maakuntaliiton ja Tampereen kaupungin kehittäjien suuntaan on vahvistunut esimerkiksi ruokahävikkiasioissa ja kaupunkiviljelyhankkeiden valmistelussa.

Koordinaatiohankkeen laajemmasta yhteistyöverkostosta taas rakennetaan Food Policy Council -tyyppistä maakunnallista keskusteluareenaa, jotta ruokasektorin 2020-luvun haasteisiin voidaan vastata määrätietoisella paikallisella yhteistyöllä.

Maakunnassa on myös käynnistynyt alkuperämerkin luomista toteuttava työryhmä. D.O. Saimaan esimerkistä ponnistavaa merkkiä työstävässä koalitiossa on väkeä kehittäjätahojen lisäksi maakuntaliitosta ja ravintola-alalta.